musikhjälpen-2021-

Musikhjälpen 2021: Här är årets programledare

Programledaren Brita Zackari får i år sällskap av artisterna Oscar Zia och Anis Don Demina. In i buren med er!
TV: Allt du vill veta om Musikhjälpen i år - 2021
1:00

Efter reklamen: TV: Allt du vill veta om Musikhjälpen i år - 2021

(1:00)

Slå på ljud

Snart är det dags för årets upplaga av SVT:s Musikhjälpen, som i år kommer stå på Gamla torget i Norrköping. I buren kommer vi få se programledaren tillika poddaren Brita Zackari – som numera är en van Musikhjälpen-programledare, eftersom hon nu återvänder från förra året.

Musikhjälpen 2021 – Årets tema

I den typ rekordlånga sändningen kommer Brita Zackari få uppbackning av Anis Don Demina och Oscar Zia. I 144 timmar ska trion sitta inlåst tillsammans, och engagera lyssnare och tittare att samla in och bidra med pengar på årets tema: En värld utan barnarbete.

– Det känns så självklart att barn inte ska arbeta. Barn ska vara barn. En av de viktigaste sakerna för mig under veckan är att förstå mer om hur det faktiskt ser ut i världen, lyfta ämnet och se till att göra det vi kan från vårt håll, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

Oscar Zia, Anis Don Demina och Brita Zackaris ord om uppdraget

Både Oscar Zia och Anis Don Demina har gästat buren flera gånger tidigare, men i år återvänder de som programledare för sändningen.

– Det är världens roligaste jobb. Det är också tiden på året då man fylls med hopp om mänskligheten. Att alla går ihop och engagerar sig för något större än dom själva är en sån perfekt julsaga att man knappt orkar med, säger Brita Zackari.

– Jag ser mest av allt fram emot att få uppleva den vackra gemenskapen. Musikhjälpen är ett sätt att enas för att göra skillnad, för att skratta, för att gråta, oavsett vem du är, hur du ser ut eller vart du kommer ifrån, säger Anis Don Demina.

Zackari och Zia gästar även Morgonpasset

– Det var ju ett år när vi inte fick samlas i klungor på torg. Nu får jag ut och göra på riktigt, säger Brita Zackari i Morgonpasset i P3.

– Det ska bli skitkul, säger Oscar Zia.

Foto: TT/SVT/Mattias Ahlm Sveriges Radio.

Relaterade artiklar
God jul! Här är årets julklapp 2021
Klart: Harry Potter-gänget återförenas – här är allt vi vet
Klimatångest? Här är tre tips för att hantera den