kända vänner minns einar med inlägg på instagram

Musiksverige i sorg – så minns artistkollegor Einar

Nils 'Einár' Granbergs död har skakat om den svenska musikbranschen. Här är artistkollegornas fina ord till sin bortgångne vän.
Till minne av Nils ”Einár” Grönberg
0:51

Efter reklamen: Till minne av Nils ”Einár” Grönberg

(0:51)

Slå på ljud

På torsdagskvällen den 21 oktober 2021 sköts rapparen Nils 'Einár' Granberg till döds på öppengata i Hammarby sjöstad, Stockholm. Han var bara 19 år och blev ännu ett offer i huvudstadens gängkrig. Nu sörjer vänner och kolleger artistens död. Så här hyllas Einár av musikbranschen på Instagram.

Victor Leksell skulle släppa låt med Einár

”Fan Nisse min älskade vän. Det skulle inte sluta såhär. Jag vet att du ville bort bror. Vi pratade om att du ville köpa hus i Kungsbacka med familjen och du tillslut hade ändrat dig från att köpa Rolls Royce till att köpa en XC40 haha. Jag kände mig som en stolt storebror”, skriver Victor Leksell i ett inlägg på Instagram.

”Vi ville att alla skulle få höra den fina jävla låten du och jag har gjort och försökt att få ut i ett år. Vi längtade efter att stå där på nån festival och få sjunga den tillsammans. Den Nisse som jag fick äran att lära känna var en varm och kärleksfull kille och det är så jag kommer minnas dig för alltid. Fan att det skulle bli såhär. Min älskade vän, Vila i frid. Vi ses på andra sidan ”, fortsätter han och postar ett bildspel med minnen från sin och Einárs vänskap.

Stor lärde känna Einár som barn

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Rapparen Stor har postat en bild på sig och Einár som barn. Han skriver:

”Vila i frid Nisse. Ingen ska behöva gå igenom det som dina föräldrar går igenom nu. Hoppas att din död kan bli ett extra högt skrik för ALLA föräldrar som förlorar sina barn i den här meningslösa skiten folk håller på med. Det räcker. Du var för talangfull för att vi skulle hamna här. Inga pengar på jorden kan få tillbaka dig nu.Vi kan inte ha det så här nått mer. Vi måste börja ta hand om varandra bättre. Det finns inga sidor att välja, de finns bara kärlek eller inte kärlek. Mina tankar går till din familj. Vi ses i nästa lillebroder, vila i frid”.

Danny Saucedo samarbetade på singeln Tänker på mig

Danny Saucedo släppte 2019 låten Tänker på mig med Einár och Black Moose. På Instagram Story skriver Danny:

”Vaknar med sorg. Helt jävla obeskrivligt!!! Musikbranschen MÅSTE ta avstånd från gängkriminaliteten! Tankarna går till din familj och nära. Vila i frid Nisse”.

Brustna hjärtan i Instagram story

Under fredagen postade en rad stjärnor emojin för ett brustet hjärta på sin Instagram story. Bland andra Miriam Bryant, Zara Larsson, Molly Sandén, Molly Hammar, Anis Don Demina, Dani M och Benjamin Ingrosso.

Det senaste inlägget på Einárs egen Instagramsida postades 15 oktober. I kommentarsfältet skriver Joakim Lundell ”Vila i frid!!”. Bingo Rimér kommenterar ”Vila i frid, tänker på din familj” och Alexander Pärleros skriver ”Nej Nej Nej!!! När ska detta få ett stopp. Vila i frid”. Inlägget har i skrivande stund nära 20.000 kommentarer och över 40.000 gilla-markeringar.

Foto: TT, Instagram

Relaterade artiklar
Einár var långt ifrån först – här är 9 hemska fakta om dödsskjutningarna
Nathalie Mark: ”Ingen vill leva i ett samhälle där tonåringar dör och dödar varandra”
Nils 'Einár' Grönbergs liv – från listframgångar till mördad på öppen gata