Myra Granberg är aktuell med sitt första album.

Amanda Nilsson

Myra Granberg om albumdebuten, Veronica Maggios brev och kärleken

Det nya stjärnskottet Myra Granberg har haft en succéartad sommar och nu kommer hennes debutalbum Andra sidan är ni klara.
Och givetvis finns många drömmar fortfarande kvar att uppfylla.
”Det här är ju bara början”, säger hon i en intervju med oss.
TV: Myra Granberg berättar om sitt år 2020
2:45

Efter reklamen: TV: Myra Granberg berättar om sitt år 2020

(2:45)

Slå på ljud

Det går snabbt uppåt för Myra Granbergs solokarriär. Nu i sommar har hon kunnat turnera igen, hennes låtar har gått heta på både Spotify och på radio, och i sex veckor låg hennes singel Lose my mind etta på Svensktoppen. Och som att det inte var nog var det den låt som spelades mest på midsommar.

– Det är helt sinnessjukt! Det känns jättecrazy att det kan vara på det sättet, vi har ju våra okrönta midsommarkungar och -drottningar. Det är fortfarande svårt att beskriva den känslan, säger hon.

Blandade känslorna inför skivsläppet

Nu kommer också hennes debutalbum Andra sidan är ni klara. Det skrevs under kort tid och känslorna kring plattan är lite tudelade för artisten, som beskriver den som en sammanfattning av hennes förflutna.

– När man har jobbat med något så intensivt blir det att man hatälskar det. Eller man älskar det, och sen hatar det. Och sen älskar man det, och hatar det. Det går som en bergochdalbana, men nu har jag landat i att jag tycker om det, säger Myra Granberg och berättar hur det gick till när hon kom fram till att det var dags att släppa ett album.

Andra sidan är ni klara, som släpps 10 september innehåller tio spår och sju helt nya låtar.

Andra sidan är ni klara, som släpps 10 september innehåller tio spår och sju helt nya låtar.

Amanda Nilsson

– Förra hösten blev det mycket studiotid med anledning av pandemin, och till slut hade Lose my mind, Tacka dig själv, Hitta nån annan och Liten&lost blivit till i olika sessions med olika människor. Då kom vi fram till att nästa steg var att göra ett album. Och när andra pandeminvågen kom, och man inte fick gå ut igen, spärrade jag in mig själv hemma i min lägenhet. Så man kan säga att låtarna sammansattes till en platta från mitten av november till slutet av februari berättar hon, berättar hon.

”Jag blev mer eller mindre galen”

Trots att arbetet med albumet gick snabbt så var det inte helt enkelt.

Jag blev mer eller mindre galen. Började nästan slita mitt hår och så. Man var ju väldigt instängd hemma i och med att det var superpandemi, säger Myra Granberg och skrattar.

Framöver vill hon så klart fortsätta sitt artisteri, men vill också fortsätta i sin roll som producent och låtskrivare åt andra – och göra en hel del annat.

– Det här är ju bara början, och jag inser att det finns många dörrar som öppnats. Jag vill göra allt, verkligen allt. Jag vill också ta vidare mitt entreprenörskap och utveckla olika företag och använda mitt varumärke till att exempelvis kanske göra vin eller starta ett klädmärke, säger Myra Granberg och fortsätter:

– Jag är jätteintresserad att jobba mer intimt med andra artister och ta fram deras olika projekt.

Veronica Maggios brev efter Jag kommer-tolkningen

Tidigare i år firades 10-årsjubileet av Veronica Maggios Satan i gatan, bland annat genom att en rad artister tolkade låtar från skivan. Myra Granberg fick äran att göra Jag kommer.

– Det hade absolut kunnat vara en dröm att jobba med henne, men på ett sätt vill jag inte göra det. Jag vill inte att hon ska bli mänsklig. Hon har varit en så stor förebild under hela min uppväxt och är typ anledningen till att jag började göra musik. Det är ju högsta drömmen, men jag vill inte att den ska bli sann.

Myra Granberg fick frågan om att göra Maggiotolkningen precis efter inspelningen av musikvideon till Lose my mind.

Myra Granberg fick frågan om att göra Maggiotolkningen precis efter inspelningen av musikvideon till Lose my mind.

Amanda Nilsson

Har ni pratat något efter din tolkning?

– Nej, det har vi inte. Jag vågar inte ta kontakt med henne, haha! Hon skickade ett jättefint handskrivet brev med en signad poster som en gåva. Det var den senaste kontakten jag hade, då satt jag och grät i två timmar för att jag blev så glad.

Så träffades Myra Granberg och pojkvännen Tobias

Myra Granberg bor nu i Nacka utanför Stockholm tillsammans med sin sambo Tobias Fagerström som även han jobbar med musik. De har också skaffat en liten hund som heter Billie.

– Vi har faktiskt varit ihop i sju år snart. Vi träffades genom hans mamma och min moster, de jobbade tillsammans på en skola och föste ihop oss. Jag var ganska nyinflyttad till Stockholm och kände inte så många. Så på det viset hittade vi varandra, berättar hon.

”Jag visar mer hud än någonsin förut”, säger Myra Granberg om albumet.

”Jag visar mer hud än någonsin förut”, säger Myra Granberg om albumet.

Amanda Nilsson

De har tidigare gjort lite musik tillsammans, men beslutade sig för att hålla isär musiken och förhållandet.

– Tidigt i vårt förhållande försökte vi ha en dj-duo ihop, men det gick jättedåligt för vi bråkade bara hela tiden. Vi är båda väldigt envisa, haha! Istället hjälper vi varandra nuförtiden genom att lyssna på varandras musik och finns där som stöttepelare, men vi har valt att inte göra musik ihop.

Här kan du lyssna på Myra Granbergs debutalbum Andra sidan är ni klara.

Foto: Amanda Nilsson

TV: Kändisarna som varit både blondiner och brunetter
0:43

Efter reklamen: TV: Kändisarna som varit både blondiner och brunetter

(0:43)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Myra Granberg och HON om låten Systra mi – en hyllning till systerskapet
Jennifer Lawrence är gravid – väntar första barnet med Cooke Maroney
HBO Nordic blir HBO Max – detta behöver du veta