Mystiskt hot mot Sverige i ny kickstartad film – se otäcka trailern här

Flera explosioner i Stockholm city, Västerbron rasar och en militärhelikopter kraschar i skogen. Sällan har så dramatiska scener känts så nära som i den här nya svenska filmen.

Vid midsommar i år går den svenska thrillern ”Den blomstertid nu kommer” upp på bio, nu har det precis släppts en riktigt spektakulär trailer.

Filmen handlar om Alex (Christoffer Nordenrot) som när Sverige plötsligt hamnar under en mystisk attack från ett främmande hot tvingas tillbaka till sin barndomsby. Där måste han försonas med sin far och sin ungdomskärlek medan de gemensamt kämpar för att överleva.

Bakom filmen står filmkollektivet Crazy Pictures i Norrköping. De har tidigare gjort en serie kortfilmer under namnet Poesi för fiskar varav flera, bland annat Vaskduellen, har miljontals visningar på Youtube.

Deras långfilmsdebut har bland annat finansierats med en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Bara första dygnet samlades över 350 000 kronor in, vilket är nytt crowdfunding-rekord inom svensk långfilm.

– Det är otroligt roligt och smickrande att så många vill vara med och göra filmen möjlig, säger Albin Pettersson på Crazy Pictures.

Totalt har filmen en budget på runt 18 miljoner kronor, vilket syns inte minst i specialeffekterna: välta bilar, explosioner, eld och en helikopter som kraschar in i en fyra meter hög modell av Kvarsebo kyrka vid Kolmården.

– Ambitionen har hela tiden varit att skapa en spektakulär och kompromisslös svensk film som vi själva skulle vilja se på bio, säger filmens producent Olle Tholén.

Spana in trailern här:

Foto: Pressbild