Nagini syns i nya ”Fantastic Beasts” – men det är inte som du tror

Nagini syns i nya ”Fantastic Beasts” – men det är inte som du tror

Inbitna Harry Potter-fans har spekulerat länge – och nu tycks teorin bekräftad.

Det har varit en lång väntan men i november kommer uppföljaren till ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”. I ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” får vi fortsätta att följa trollkarlen Newt Scamander som den här gången arbetar tillsammans med en ung Dumbledore. Filmen utspelar sig några månader efter den första filmen och handlar om den onda trollkarlen Grindewald och hans plan att skapa en armé för att ta över världen och även kunna styra över mugglarna.

Inget nytt under solen alltså – men det finns en detalj som de inbitna Harry Potter-fansen blev lite extra uppspelta över. Nämligen återkomsten av en välkänd karaktär…


Som vi alla vet är Nagini Voldemorts ondskefulla orm och även hans sista horokrux. Men i den nya ”Fantastiska vidunder”-trailern dyker Nagini upp som en ung kvinna spelad av Claudia Kim. I filmen är hon nämligen inte alls en orm utan en kvinna som lider av en blodförbannelse kallad Maledictus. Förbannelsen gör att hon kan förvandla sig till en orm – men den också gör att hon till sist kommer förlora sin mänsklighet helt och hållet.

– Ni har bara sett henne som ett horkrux. I den här filmen är hon en underbar och sårbar kvinna som bara vill få leva. Hon vill fortsätta vara människa och det ger en fin kontrast till hennes karaktär, säger Claudia Kim till Entertainment Weekly.


I ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” berättas Naginis bakgrundshistoria långt innan hon träffar Voldemort. Här arbetar hon som cirkusartist på den kringresande cirkusen Circus Arcanus och uppträder inför fascinerade mugglare. Hon kommer även att komma nära en annan bekant karaktär från första filmen – Credence Barebone.

Det framgår dock inte om Nagini är en häxa eller inte. Däremot har Kim själv sagt att hon inte har någon trollstav. Det finns alltså en hel del att se framemot i november när filmen har premiär!

Se hela trailern här:

Foto: Warner Bros.