Naomi Watts som ska spela en av huvudrollerna i Game of Thrones.

Naomi Watts får huvudroll i nya "Game of Thrones"-serien

"Game of Thrones" får sin första spinoff i form av en prequel – och Naomi Watts ska spela en societetsdam med en mörk hemligthet.

I somras beställde HBO en prequel till den flerfaldigt prisade serien Game of Thrones vars åttonde och sista säsong kommer i vår. Händelserna ska utspela sig tusentals år före originalseriens tid och kan komma att avslöja saker som omkullkastar allt vi trodde att vi visste om de olika familjernas bakgrund, enligt HBO.

Game of Thrones-författaren George R.R. Martin och manusförfattaren Jane Goldman (X-Men: First Class, Stadust, Kick-Ass) står för handlingen, men Goldman är den som kommer att leda arbetet för serien.

Naomi Watts till Game of Thrones

Nu har skådespelerskan Naomi Watts, 50, rekryterats till spinoff-serien som tidigast kommer att ha premiär år 2020. Detaljerna är fortfarande få, men klart är i alla fall att Watts kommer att spela en av huvudrollerna, och att hennes karaktär är en ”karismatisk societetsdam som döljer en mörk hemlighet”.

Naomi Watts har tidigare blivit Oscars-nominerad för sin roll i tsunami-filmen The Impossible (2013) och för filmen 21 gram (2004).

Game of Thrones-fortsättningen har ännu inte fått något namn, men i och med att HBO har beställt ett pilotavsnitt och att en av huvudrollerna har offentliggjorts ser det ut som att den verkligen kommer att bli av. HBO har tidigare hintat om flera spinoff-serier efter Game of Thrones, men det är bara denna som har gått så långt som till pilotavsnitt.

Läs mer: Här är första glimtarna av Game of Thrones säsong 8

Läs mer: Här är allt vi vet om Game of Thrones säsong 8