Naya Rivera sjunger

Naya Riveras bästa uppträdanden i Glee – se dem här

Naya Rivera har tragisk gått bort i en drunkningsolycka. Hon spelade Santana Lopez i tv-serien Glee, och vi har samlat hennes allra mest hyllade och bästa uppträdanden.
8 Kändisar som har artistnamn
Slå på ljud

Den 8:e juli hyrde Glee-stjärnan Naya Rivera, 33, och hennes 4-åriga son en båt för att tillsammans ge sig ut på sjön Lake Piru i Kalifornien.

Bara timmar senare hittades sonen ensam på båten, och när polisen kom till platsen ska han ha berättat att hans mamma badat, men aldrig kommit upp igen. Enligt CBS Los Angeles ska pojken även ha förklarat att mamman knuffat upp honom på båten innan hon försvann ner i vattnet.

Naya Rivera hittas död

I flera dagar pågick ett intensivt sökarbete för att hitta Naya Rivera, och både polis, räddningsarbetare och familj ska ha deltagit.

Fem dagar efter försvinnandet hittade man Naya Riveras kropp och hon dödförklarades senare.

– Hon har förmodligen samlat tillräckligt med kraft för att få upp sin son på båten igen, men inte tillräckligt för att rädda sig själv, sa Bill Ayub, polischef i Ventura county på presskonferensen som hölls.

Slog igenom i tv-serien Glee

Det var i tv-serien Glee som Naya Rivera slog igenom då hon spelade hejarklacksledaren Santana Lopez. Serien, som prisats på både Golden Globe och Emmy, pågick mellan 2009 och 2015.

Santana Lopez var tillsammans med Brittany S. Pears och Quinn Fabray de tre mest populära tjejerna på William McKinley High School där serien utspelar sig. Santana var känd för sin kaxiga attityd. Hon var stolt över att vara latino, och tog inte skit från någon.

tre cheerleaders i dräkter

Naya Rivera som Santana längst till vänster. I mitten står Heather Morris som spelade Brittany och längst till höger står Dianna Agron som spelade Quinn.

I säsong tre kom Santana ut som lesbisk och startade ett förhållande med sin kompis Brittany S. Pears. Under seriens gång fick fansen följa deras relation med allt vad det innebar. Historien om de två tjejerna betydde mycket för många, framför allt inom HBTQ-världen.

Två tjejer kysser varandra

Paret fick smeknamnet ”Brittana”, en sammansättning av deras namn.

Naya Riveras bästa uppträdanden i Glee

Vi har samlat några av våra absolut favorituppträdande av Naya Rivera i Glee. Här visar hon att hon kan sjunga allt från powerballader till riviga rocklåtar:

Valerie – säsong 2

Här fick Santana Lopez för första gången visa att hon var mer än en bakgrundssångare i serien och fansen älskade att de äntligen fick höra lite mer av Naya Riveras fantastiska röst.

Here comes the sun – säsong 5

Serien gästades av sångerskan Demi Lovato och Santana Lopez blev omedelbart intresserad av hennes rollkaraktär Dani. Här sjunger de två en tolkning av The Beatles gamla hit Here comes the sun.

River deep – säsong 2

Det här är en fartfylld duett med två av skolans största divor. Santana och Mercedes, som spelas av Amber Riley, fullkomligt blåser sina skolkamrater av stolarna!

Girl on fire – säsong 4

Det här är en av Naya Riveras mest omtalade prestationer i Glee. Santana Lopez har gjort slut med flickvännen, hoppat av skolan och bestämmer sig för att lämna allt och flytta till New York.

Landslide – säsong 2

Tillsammans med Gwyneth Palthrow som gästade serien sjunger Santana och Britanny låten Landslide. Här har deras känslor för varandra precis tagit fart och det här blir början på hela deras relation.

Alfie – säsong 6

En av seriens absolut starkaste ögonblick är när Santanas farmor säger upp kontakten med henne på grund av hennes sexuella läggning. Men Santana står upp för sin blivande fästmö och visar farmodern vad äkta kärlek är.

If I die young – säsong 5

Mitt under inspelningarna av Glee dog plötsligt Cory Monteith som spelade huvudrollen Finn Hudson. Produktionen bestämde sig för att fortsätta spela in serien, och tillägnade ett avsnitt till Cory.

Santana, som alltid setts som stark och kaxig, visar plötsligt sina skolkamrater en helt ny och sårbar sida. Naya Rivera gör scenen så bra att fansen är övertygade om att det är de äkta känslorna över att ha förlorat en kollega som lyser igenom. Det är inte Santana som sjunger till Finn, utan Naya som sjunger till Cory. Skriket i slutet ska dessutom inte vara inskrivet i manus utan ett äkta skrik av sorg från Naya Rivera.

Foto: TT, Youtube

LÄS MER:

Naya Rivera från Glee försvunnen – misstänks ha drunknat