Netflix sänker bildkvaliteten under coronakrisen för att klara hårt tryck

Netflix hårt belastat – tvingas sänka bildkvaliteten

Netflix är extra hårt belastat nu i coronatider, och nu har streamingjätten bestämt sig för att sänka bildkvaliteten i en månad för sina användare i Europa.

Är du också en av dem som sitter extra mycket på internet just nu? Du är inte ensam, och tyvärr stället det till en del för internetleverantörerna. När allt fler nu i corona- och karantäntider jobbar hemifrån, kanske pluggar på distans i karantän eller kollar extra mycket på serier och filmer, ökar nämligen trycket enormt på internet och dess bandbredd.

Med anledning av det har strömningstjänsten Netflix nu bestämt att sänka kvaliteten på allt sitt innehåll i Europa de kommmande 30 dagarna. Det för att undvika att internet går på knäna. Beskedet kommer efter en vädjan från EU-håll och Thierry Breton, EU:s kommisionär för den inre marknaden, uppmanar också till och med allmänheten att sänka kvalitén på den strömmande underhållningen.

Netflix sänker bildkvaliteten under 30 dagar

“För att säkerställa internetåtkomsten för alla, låt oss byta till standardupplösning när HD (High definition) inte är nödvändigt”, skriver han på Twitter, och passar också på att introducera hasthtaggen #SwitchToStandard.

Thierry Breton vände sig även direkt till strömningstjänsten Netflix, som alltså gick honom till viljes rätt snabbt.

Netflix vd Reed Hastings har, efter samtal med Breton, beslutat att tjänsten sänker kvaliteten på sina videoströmmar i 30 dagar. Det beräknas minska användandet av bandbredd med 25 procent på tjänstens europeiska nätverk.

Sedan beskedet från Netflix kom har även Youtube hakat på, och meddelar nu att de också drar ned på videokvaliteten på grund av corona, rapporterar Reuters.

Foto: TT

LÄS MER:

Netflix i mars 2020 – här är alla nya filmer och serier

Netflix lanserar ny funktion med topplistor

Nu kan du stänga av autoplay på Netflix – så gör du