Allison Bie med cast i serien GLOW som nu lägger ner.

Netflix lägger ner den hyllade serien GLOW

Coronapandemin fortsätter att skövla möjligheter till skratt och mys. Nu senast genom att serien GLOW läggs ner – utan att filma klart säsong 4.

Det är med stor sorg och (snart) saknad vi måste meddela att Netflix-serien GLOW avslutades i och med den tredje säsongen. Den planerade fjärde säsongen, som redan börjat filmas, blir inte av.

Pandemin satte stopp

Skaparna Liz Flahive och Carly Mensch berättar att Netflix fattade beslutet på grund av svårigheterna att filma närgångna wrestlingscener under rådande pandemi. Redan i mars pausades produktionen i tre veckor på grund av ett utbrott av COVID-19 bland den stora casten, och enligt streamingtjänsten hade den redan kostsamma serien blivit alldeles för dyr och komplicerad att göra med de förändringar som krävs för att möta restriktionerna under corona.

"Det pågår en hel del skittråkiga saker i världen som är större än det här just nu. Men det suger ändå att vi inte kommer att få se dessa 15 kvinnor tillsammans i rörlig bild igen. Vi kommer att sakna våran cast bestående av knäppa clowner och vårt hjälte-crew. Det var världens bästa jobb. Registrera dig för att rösta. Och snälla rösta", skriver skaparna i ett pressmeddelande.

Hyllad och prisvinnande serie

Serien, som har 8.0 på IMDb, handlar om ett gäng kvinnliga wrestlare och är inspirerad av den verkliga tv-showen The Gorgeous Women of Wrestling som under en kort period visades på tv under 1980-talet. GLOW har tilldelats flera Emmys och nominerats till två Golden Globes.

Med i serien medverkar bland annat Allison Brie, Betty Gilpin, Marc Maron, Sydelle Noel, Kate Nash, Britney Young, Gayle Rankin, Kia Stevens, Sunita Mani, Jackie Tohn, Kimmy Gatewood, Britt Baron, Rebekka Johnson, Ellen Wong, Chris Lowell, Marianna Palka, Shakira Barrera och Bashir Salahuddin.

Läs mer:

Allt om SVT Edits nya dokumentär Mitt afro och jag

Blir det en Älska mig säsong 3? Här är allt vi vet