Bilder från filmen Mowgli på Netflix.

Netflix släpper ny – och mörkare – version av Djungelboken

Mowgli är en mörkare version av Djungelboken än den vi är vana vid. Premiär på Netflix redan den 7 december, se trailern här!

Det har bara gått två år sedan Disney släppte storfilmen Djungelboken som hyllades unisont av såväl svenska som utländska kritiker. Därför är det kanske lite vågat av Netflix att släppa ännu en version av Rudyard Kiplings berättelse – särskilt så tätt inpå.

Filmen Mowgli har premiär redan den 7 december och enligt regissören Andy Serkis kan vi vänta oss en mörkare version än den vi fick av Disney 2016.

Människovalpen Mowgli växer upp i den indiska djungeln och uppfostras av en flock vargar, pantern Bagheera och björnen Baloo. Men Mowgli känner varken att han hör hemma bland vargarna eller människorna, och snart lurar faror bakom varje hörn. Ja, ni kan säkert historien vid det här laget.

Andy Serkis som spelade Gollum i Sagan om ringen.

Regissören Andy Serkis är även skådespelare och har bland annat spelar Gollum i Sagan om Ringen. Foto: IBL

Andy Serkis är inte bara regissör i filmen, utan även skådespelare – han gör nämligen rösten till björnen Baloo. Men det är långt ifrån första gången som Andy Serkis agerar röst åt en datoranimerad figur, han spelade nämligen Gollum (Sméagol) i trilogin Sagan om Ringen. I filmen får vi även höra röster tillhörande stjärnorna Benedict Cumberbatch (tigern Shere Khan), Cate Blanchett (ormen Kaa) och Christian Bale (pantern Bagheera).

Trailer till Netflix’s Mowgli

Läs mer:

Snart har nya Mary Poppins premiär – ser trailern här

Gillade du Bridesmaids? Här är Rebel Wilsons nya (anti-)rom-com

Se trailern till årets julkalender: Storm på Lugna gatan