Snabba Cash, Netflix-logga och Bridgerton

10 Netflix-hacks som du verkligen inte vill missa

Visste du att det finns en massa dolda kategorier på Netflix? Och att du kan se betyg från IMDB direkt när du ska välja film eller serie?

Man älskar ju smarta hacks som underlättar livet! Och streaming är en ganska stor del av livet för många av oss. Därför har vi samlat några av våra bästa tips för att vässa din Netflix-upplevelse.

Smarta Chrome-extentions till Netflix

Oftast kanske man kollar Netflix genom appen, men genom att kolla via webbläsaren Google Chrome kan du göra ditt streamande smidigare på flera vis. Till Chrome finns nämligen ett helt gäng smarta extentions som installeras på ett kick genom länken texten nedan. Du ser och styr sedan dina extentions enkelt uppe till höger bredvid sökfältet i din webbläsare.

Men – det finns också flera smarta knep som du styr från de vanliga inställningarna i Netflix. Kolla in hela tipslistan här:

Se betyg från IMDB och Rotten Tomatoes direkt på Netflix

Eftersom man gärna inte vill riskera att slösa bort sin tid på en halvkass film, så är betygsajter som IMDB och Rotten Tomatoes är din bästa vän i streamingvärlden.

Om du kollar på Netflix genom Google Chrome finns det flera extensions som visar betyg från både IMDB och Rotten Tomatoes direkt på Netflix så slipper du googla. Smooth!

Ett exempel är Trim: IMDB Ratings on Netflix.

Kasta ut snyltgästerna

Många av oss byter inloggning med varandra på streamingtjänsterna, och visst är det smidigt på många plan. Men så plötligt en dag kan man inte kolla själv, för det är upptaget av alla snyltgäster! Dessutom kan det bli helknas med både avsnittshistorik och rekommendationer om man är många inne på samma konto.

Skicka ut snyltgästerna genom att gå in på inställningarna, välj ”logga ut från alla enheter” och byt lösenord, så kan du börja om och dela med de du verkligen vill dela konto med.

Rensa historiken

Har du kollat på skämsdåliga grejer? Inga problem, i profilmenyn där du ser din streamingaktivitet kan du ta bort de titlar du vill ha ”osedda.”

Du kan också ta bort serier och filmer från Fortsätt titta-raden, om du vill hålla den clean och uppdaterad. Klicka bara på de tre vertikala prickarna vid det du vill ta bort.

Snäva ner ditt urval med de hemliga kategorikoderna

Netflix egna kategorier är ibland både svårtolkade och lite väl breda. Vet du precis vilken typ av genre du letar efter, kan du, om du kollar via webbläsaren, ta hjälp av de dolda kategorikoderna. Vilka, undrar du?

Jo då, det finns en diger lista över specifika genrer, gå bara in på http://www.netflix.com/browse/genre/XXXX och byt ut X:en mot den kod som du vill utforska, till exempel zombieskräck eller heta romantiska filmer. Här hittar du en smidig lista över koderna.

Kolla din Netflixstatistik

Hur många dagar av ditt liv har du lagt på Netflix. Ja, vill man ens veta? Vill du det kan Netflix Viewing Stats hjälpa dig att räkna ut det och mycket annan statistik. När du kollat på Netflix i över 12 timmar på en dag får du till exempel en Iron Man-utmärkelse. Grattis! Eller?…

Ändra stil och storlek på undertexterna

Tycker du att undertexterna är svårlästa? I profilmenyn finns även en flik där du kan ändra både storlek och typsnitt på dem. Eller så kryper du till korset och skaffar glasögon.

Kolla utan att bli dömd

Ja, jag kollar fortfarande, ok? Vill du slippa frågan, och dessutom slippa intron och annat, utan serveras avsnitt på avsnitt finns det ett extension även för det; Never ending Netflix.

Streama ihop med vännerna

Det här kanske du i och för sig hade koll på, men det är väl värt att påminna om: Med Netflix Party kan du kolla samma film eller serie som kompisarna och prata eller chatta om vad som händer. Mys!

Ladda ner filmer och serie

Det här har du förmodligen också redan koll på, men genom att komma ihåg att ladda ner filmer och serier kan du spara en hel del surf och tråkiga timmar. Knappen hittar du under filmen eller avsnittet du vill spara.

Hitta nya serier och filmer med Shuffle

Den nya Shuffle-funktionen hjälper dig att hitta en ny serie som du borde gilla. Tjänsten gör sitt urval baserat på vad du tidigare tittat på eller lagt i din lista. Ett klick på Shuffle – så skickas du till en utvald film. En sorts serie-roulett kan man säga!

Inspirerat av: Thrillist, Café

Relaterade artiklar
Aldrig mer ett laggande Netflix – 5 tips för att streamingsäkra sommaren
Netflix testar shuffle-funktion som hjälper dig hitta en ny serie