noomi rapace

Noomi Rapace om sonens reaktion efter nya filmen: Kände inte igen mig

I samband med sin medverkan i hyllade filmen Lamb, gjorde Noomi Rapace en så stor insats för att bli ett med sin karaktär att hennes familj knappt kände igen henne.
”Jag träffade ingen annan den sommaren”, berättar hon nu.
TV: 5 saker om Noomi Rapace som du kanske inte visste
1:00

Efter reklamen: TV: 5 saker om Noomi Rapace som du kanske inte visste

(1:00)

Slå på ljud

Nu är det tio år sedan som ex-makarna och det forna skådespelarparet Ola Rapace och Noomi Rapace valde att separera från varandra efter nio år som gifta. Under sin relation gav de liv till sonen Lev Rapace – som nu gått och fyllt 18 år. Ola Rapace har även 22-åriga dottern Line Rapace sedan sin relation med skådespelaren Malin Morgan.

Noomi Rapace: Min son tyckte inte jag lät som mig själv

Under sommaren hade nya filmen Lamb storslagen premiär på filmfestivalen, vilken gjorde succé i Cannes. I filmen medverkade Noomi Rapace som en av huvudrollerna av det fårfarmande par som bor ute i Islands landsbygd. I en intervju med amerikanska ELLE berättar hon nu att hon gav sig hän så pass mycket till rollen som Maria från Island att hon nästan förlorade hela sig själv.

– Det kändes som att jag blev kapad av henne, minns Noomi Rapace tillbaka när hon tänker på sin skådespelarinsats i filmen där hon utgör ena halvan av ett barnlängtande par.

– Jag träffade ingen annan den sommaren. Och jag kunde knappt prata med någon. Jag minns när jag FaceTime:ade med min son vid ett tillfälle, och han bara: ”Mamma, du ser väldigt konstig ut. Och du låter inte som dig själv”. Varpå jag svarade att ”jag vet”, fortsätter hon samtidigt som hon förklarar att det krävdes en hel del arbete för att sätta sig in i karaktären. Hon berättar även att hon ibland råkar referera till karaktären Marias liv i berättelsen som sin egen.

Noomi Rapace kastades rakt in i en förlossning

Utöver att Noomi Rapace arbetade hårt för att komma in i karaktären i den nya filmen, fick hon även lära sig mer om just får från en riktig fårfarmare. Det blev inte precis en teoretisk utbildning, utan Noomi Rapace fick bevittna och vara med när ett får födde ett lamm.

– En fårfarmare skulle hålla kurs med mig. Men det var mer som att… nu kommer det! Det var bara att stoppa in händerna i fårets vagina och dra, ha ha, berättade hon till Aftonbladet i somras och fortsatte:

– Jag kastades liksom bara rakt in i en förlossning.

Noomi och Hilmir Snær Gudnason

Noomi Rapace och Hilmir Snær Gudnason i filmen Lamb.

Foto: TT/Instagram

TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan
1:28

Efter reklamen: TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

(1:28)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Därför har Noomi kvar efternamnet Rapace efter skilsmässan
Noomi Rapace barn har vuxit upp – här är han idag
Zendaya och 8 andra kändisar som bär peruk – och vi hade ingen aning (!)