Så såg bilddagboken och Lunarstorm ut förr i tiden

Nostalgi: Så såg sajterna ut när du skaffade dem

Minns du Facebooks stela layout? Och Blockets gröna Sverigekarta? Vi blickar tillbaka på hur våra favoritsajter såg ut när vi för första gången klickade oss in på dem.
7 saker vi minns från 90-talet
2:48

Efter reklamen: 7 saker vi minns från 90-talet

(2:48)

Slå på ljud

Idag är internet en så stor del av våra liv att vi nästan glömt bort hur det var när vi var yngre. Att vänta in det skrikande modemet, klicka oss in på våra favoritsajter och tålmodigt vänta fem minuter på att sajten rad för rad laddades klart var sånt som hörde till vardagen.

Men minns du hur sajterna såg ut när det begav sig?

På hemsidan Internet archive finns en riktig guldgruva under sökmotorn "Wayback machine". Här går det att se foton och statistik från dåtidens alla www-sajter. Vi drömmer oss tillbaka till 90- och 00-talet och tar en kik på hur hemsidorna såg ut när vi besökte dem för allra första gången.

Netflix

Var du en av dem som besökte ”The number one DVD rental company” 2004? Det var nämligen så Netflix marknadsförde sig medan de hyrde ut DVD-filmer på löpande band.

Aftonbladet

Kvällstidningen Aftonbladet var tidiga med att lanseras på webben! Gratis annonsering och dyra mediciner stod i fokus den 24 oktober 1996.

Bilddagboken

Minns du bilddagboken? En av våra favoritsidor där man kunde ladda upp en bild för varje dag i kalendern. Såhär såg sajten ut 2010.

Apple

Man kan lugnt säga att Apple har brandat om sig sedan 90-talet då deras hemsida såg ut såhär.

Google

Förvånadsvärt lite har hänt sedan denna printscreen togs på Googles startsida 1998. Samma logga, med samma färger och med samma vita bakgrund. Intressant!

Flashback

För över 20 år sedan startades Flashback och gick då all in på den svarta färgskalan. Lite skillnad mot idag, milt sagt.

Hamsterpaj

2004 ”trillade vi in” på hamsterpaj, då såg det ut såhär!

YouTube

Det känns som om YouTube varit med oss sedan urminnes tider, men faktum är att videosajten bara funnits sedan 2005. Loggan hänger med, men sajten har fått ett lite lugnare utseende på senare år.

Blocket

Om du klickade dig in på blocket omkring 2000-2010 såg sajten ut såhär. Nog minns vi den gemytliga Sverigekartan!

Facebook

Som vi har svurit över de 7363673 miljarder nya utseenden som Facebook lanserat genom åren. Nu när vi ser var det hela började, tar vi tillbaka allt vi sagt.

Lunarstorm

Vad vore denna tripp down memory lane utan en suddig bild från Lunarstorm år 2000? Hälsningar cool_soccergirl_90.

Ännu mer nostalgi!

Vill du bli ännu mer nostalgisk? Här kan du läsa allt om 1990-talet – från Spice girls, tamagotchis och pogs till Eva och Adam och lysande stjärnor i taket. Vi har artiklarna som tar dig på en ordentlig nostalgitripp!

Källa och foto: Wayback machine

Relaterade artiklar
Den ultimata nostalgilistan för alla födda FÖRE 1995
Lavalampa, luktsudd och 8 andra saker som ALLA barn önskade sig på 90-talet
Quiz: Hur mycket minns du från 00-talet?