00-talets hetaste trender.

Nostalgitrender vi minns från tidiga 00-talet

Von Dutch-kepsar, glittriga hårspännen och Victoria Beckhams kronprydda jeans. Här är sju trender från 00-talet som vi minns – vilken är din favorit?
0:55

Efter reklamen: 8 lögner från 00-talet vi intalade oss var helt sanna

(0:55)

<p>8 lögner från 00-talet vi intalade oss var helt sanna </p>

Tio år har gått sedan vi lämnade 00-talet bakom oss och kanske är det först nu som vi faktiskt vågar titta tillbaka på plaggen vi bar då. 00-talets mode bjöd nämligen på extra allt och vi inspirerades mer än gärna av dåtidens it-tjejer med Paris Hilton, Nicole Richie och Britney Spears i spetsen.

Det tidiga 00-talet bjöd också på en hel del modeklassiker. Vad sägs till exempel om Britney Spears och Justin Timberlakes denimfrossa på American Music Awards år 2001? Eller Victoria Beckhams legendariska jeans med strassprydd krona år 2003?

Här är sju nostalgiska trender som du garanterat inte glömmer i första taget.

Chokerhalsbandet

Chokerhalsbandet var stort på tidigt 00-tal och helst skulle det vara i läder eller – som i sångerskan Christina Aguileras fall – i strass.

Juicy Couture-mjukisdressen

Juicy Couture var märket man ville bära och mjukisdressen i plysch, som fanns i ALLA färger, var extremt populär. Varianterna med budskap på rumpan, som till exempel ”Juicy”, var dessutom extra heta.

Denim från topp till tå

00-talets hetaste stjärnpar var utan tvekan Britney Spears och Justin Timberlake. År 2001, året innan de gick skilda vägar, spred de stjärnglans på American Music Awards i matchande denimplagg från topp till tå – en av decenniets absolut hetaste trender.

Paret har både hyllats och skammats för klädvalet och nyligen försvarade Timberlake denimfrossan i den förre detta bandkollegan Lance Bass podcast The Daily Popcast with Lance Bass.

I intervjun sade stjärnan att han inte ångrar någonting och att den matchande looken är en modern klassiker, men att det kanske inte vara det bästa alternativet på en stor musikgala.

– Man gör en massa saker när man är ung och kär, sa han i intervjun.

Strassprydda hårspännen

Maxade håraccessoarer, speciellt hårspännen, var en grej och Paris Hilton visade vägen med sin strassprydda fjärilsspänne.

Truckerkepsen

2000-talet var truckerkepsens decennium och en variant från Von Dutch var ett måste för varje trendkänslig individ.

Jeans utan bakfickor

2000-talets hetaste jeans skulle helst vara utan fickor – och givetvis snortajta och med låg midja. Här lyckas skådespelerskan och sångerskan Christina Milian pricka in samtliga trender på biopremiären av Britney Spears film Crossroads år 2002.

Victoria Beckhams Rock & Republic-jeans

Victoria Beckhams Rock & Republic-jeans var verkligen otroligt populära och om du hade turen att få tag på ett par var det garanterat ditt mest använda plagg i garderoben.

Foto: TT

LÄS MER:

11 roliga fakta om 90- och 00-talets tv-serier

00-talets mest minnesvärda matchning? Stjärnan om looken 20 år senare

20 populära barnnamn från 00-talet att inspireras av