Skärmdump från The Sims 4

Nu bir The Sims tv-serie – här är allt vi vet

Det populära datorspelet The Sims blir tävlingsprogram på tv. Ja, du läste rätt. Titeln är The Sims: Spark'd, och konceptet går ut på att tolv spelare utmanar varandra i olika uppdrag.

Tjugo år efter debuten får datorspelet The Sims en egen realityserie på tv. Konceptet liknar på sätt och vis den amerikansk dokusåpan Project Runway, och går ut på att tolv deltagare utmanar varandra i olika former av uppdrag som anordnas i den senaste utgåvan av spelserien – Sims 4.

Utmaningarna, som är under tidspress och kan innefatta allt från att skapa en karaktär eller ett hus till att bygga upp en berättelse, bedöms sedan av en jury bestående av tre personer. Den som slutligen går segrande ur programmet kammar hem en prissumma på drygt 900 000 svenska kronor.

Förutom uppdragen kommer man som tittare även få möjligheten att följa deltagarna utanför den digitala världen.

Här kan du titta på The Sims: Spark’d 

Den nya realityserien heter The Sims: Spark’d, och är ett samarbete mellan tv-bolaget TBS, spelutvecklaren Electronic Arts och mediebolaget Buzzfeed.

– Sedan starten har The Sims varit en banbrytande upplevelse som gör det möjligt för spelare att skapa, och praktiskt taget leva ut, historierna de skapar i spelet. Det är vad som gör det så speciellt, säger Lyndsay Pearson, Exekutiv producent för The Sims, i ett uttalande och fortsätter:

– Det är också därför det här programmet är så spännande. Vi fortsätter på det innovativa spåret och lanserar en helt ny typ av realityshow där spelets berättelser står i fokus.

The Sims: Spark’d har premiär på den amerikanska tv-kanalen TBS den 17 juli, men de fyra planerade avsnitten ska även gå att se på sajten Buzzfeed.

Foto: Electronic Arts

LÄS MER:

14 saker du minns om du spelade The Sims som liten

Jag spelade Sims för första gången på 20 år – här är 33 tankar jag hade

Älskar du The Sims? Här är 5 andra spel du kommer vilja testa