Tomtemask

Nu finns tomteskägg med inbyggt munskydd

För lite extra julfräs lanserar nu butikskedjan Clas Ohlson och reklambyrån King ett kombinerat munskydd och tomteskägg som kan köpas i butik och online inför julhandeln.
Fira en god och brandsäker jul med levande ljus
Slå på ljud

Företagen är snabba på att snappa upp vad som eventuellt efterfrågas i tider som dessa, för nu lanserar butiksjätten Clas Olsson tillsammans med reklambyrån King en alldeles speciell tomtemask, som nu gör det möjligt att få besök av tomten även corona-året 2020. Masken har nämligen ett inbyggt munskydd dolt under skägget. Alltså, den nya tomtemasken består rätt och slätt av företagets ordinarie munskydd, kombinerat med en tomteskäggs-mask.

I pressmeddelandet skriver Clas Olsson att masken ska ”bidra med julstämning trots att julen inte kommer att bli som vanligt”, i och med rådande restriktioner. Och tanken är att jultomten då kan dela ut julklapparna och samtidigt skydda andra och sig själv något från smitta.

Kedjans julkampanj – en tomteskäggs-mask

”Munskydd som kan användas för att minska risken för spridning av smitta. Det viktigaste är dock att hålla avstånd och att vara noga med att tvätta händerna.”, skriver dock butikskedjan på hemsidan som för att försäkra köparen om att ett munskydd inte är allt. Och fortsätter:

”Med anledning av covid-19 pandemin, hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande användning av munskydd/andningsskydd. Andningsskydd behövs oftast inte i vanliga situationer ute i samhället...”.

Sen är ju frågan om det inte är möjligt att ha ett vanligt munskydd, under en tomtemask och därmed uppnå samma effekt! Men oavsett som ringar den nya tomte-prylen in året 2020 rätt så väl.

God jul!

Foto: Clas Olsson/King/TT

LÄS MER:

Kändisarnas julgranar 2020 – maxat med bling

Cancerfondens starka julfilm rör alla till tårar – se den här

Älskar du julen? Här är 37 barnnamn inspirerade av högtiden