Vi överlevde R. Kelly kommer till SVT

Nu kommer omtalade dokumentären ”Vi överlevde R. Kelly” till SVT

Har du hört talas om dokumentären som fått en hel värld att vända artisten R Kelly ryggen? Nu kan du se den på SVT.

Under den senaste månaden har det snurrat rejält kring artisten R Kelly, något Baaam rapporterat om tidigare. Anledningen till det är dokumentären ”Surviving R Kelly” som fått en hel värld att ändra uppfattning om R’n’B-stjärnan.


I dokumentären anklagas R Kelly för att under 20 års tid ha utsatt mängder av unga kvinnor och flickor för sexuella övergrepp och fysisk och psykisk misshandel. Han har även sedan tidigare varit uppe i rätten för brott mot barnpornografilagen men friades.

Hittills har det inte gått att se dokumentären i Sverige men imorgon torsdag kommer den till SVT Play. Programmet har fått den svenska titeln ”Vi överlevde R. Kelly” och i sex delar syns olika kvinnor berätta vad R’n’B-artisten utsatt dem för.


Andrea Kelly, exfru till R. Kelly

Andrea Kelly, exfru till R. Kelly, medverkar i dokumentären.

I första avsnittet berättas historien om hur han tar plats på musikscenen samtidigt som rykten om att han gift sig med den bara 15 år gamla Aaliyah börjar florera. Andra som syns i dokumentären är kända namn som #metoo-grundaren Tarana Burke, musikern John Legend och tv-stjärnan Wendy Williams.

Serien kommer även att sändas på SVT 1 med start måndag 18 januari kl 22.30.

Foto: Stella Pictures/SVT Bunim-Murray Productions