Nu kommer Vänner som Lego - bygg ditt eget Central Perk

Nu kommer Vänner som Lego – bygg ditt eget Central Perk

Omåttligt populära tv-serien Vänner får nytt liv – som Lego. Snart kan du bygga upp ditt eget Central Perk. Komplett med de älskade karaktärerna Rachel, Chandler, Joey, Ross, Monica, Phoebe och inte minst Gunther.

Det allra första avsnittet av Vänner sändes den 22 mars 1994. Specialutgåvan Lego Ideas: Central Perk släpps nu som en hyllning för att uppmärksamma tv-seriens 25-årsjubileum. En nostalgisk leksaksdröm för alla Vänner-fans.

Central Perk från Vänner som lego - soffan

Foto: Lego

Vänner Lego set

Foto: Lego

Byggsatsen består av 1079 bitar och innehåller flera autentiska detaljer som du kommer känna igen om du, liksom större delen av övriga världen, följde serien slaviskt när den sändes. Den välsuttna soffan som kompisgänget gärna och ofta hängde i finns såklart med, liksom scenen som Phoebe brukade uppträda på och förstås en kaffemaskin med tillhörande kakburk.

Vänner om Lego - fiket Central Perk

Foto: Lego

Samtliga karaktärer i Vänner finns med

Bäst av allt är att samtliga karaktärer finns med. Rachel Green, Chandler Bing, Joey Tribbiani, Ross och Monica Geller, Phoebe Buffay och baristan Gunther. Till varje figur hör dessutom särskilt utvalda föremål som inspirerats av tv-serien. Till Rachel finns till exempel en bricka med en kaffekopp på för att hedra hennes korta (men oförglömliga) gästspel som servitris på Central Perk, Ross keyboard är med, pizzakartongen hänger givetvis ihop med Joey, det finns en muffins till Monica, Chandlers laptop finns med, liksom Phoebes gitarr och Gunthers kvast.

Central Perk Vänner Lego meny

Foto: Lego

Central Perk från Vänner som Lego - exteriören

Foto: Lego

Central Perk Lego - Gunther som barista

Foto: Lego

Bland övriga detaljer som ingår i byggsatsen finns bland annat en tidning, fikets meny, ett par kakor, ett antal kaffekoppar och en ”reserverat”-skylt.

Så gör dig redo för en rejäl nostalgitripp när byggsatsen släpps på hemsidan den 1 september. Och nej! Man blir aldrig för gammal för att leka med Lego. Så låt fantasin flöda fritt och återupplev ditt favoritavsnitt.

Läs mer:

Vänner-stjärnan säljer sin läckra takvåning i LA – kika in!

QUIZ: Vad kan du om Vänner – testa här

Rachels bästa 90-talsmode i Vänner – outfits som håller än i dag