railern för Leaving Neverland - dokumentären om

Nu släpps omtalade HBO-dokumentären om Michael Jackson

I mars sänds Leaving Neverland på HBO, dokumentären om Michael Jackson som kallats "förödande" och "förkrossande".

”Bara två minuter in i den fyra timmar långa dokumentären inser man att Michael Jacksons arv aldrig kommer att bli detsamma igen.”

Så skriver The Guardians reporter Benjamin Lee efter att ha sett Leaving Neverland, en dokumentär i två delar om popstjärnan Michael Jackson och de allvarliga anklagelser som följde honom in i döden.

Dokumentären premiärvisades nyligen på filmfestivalen Sundance, där den uppges ha chockat publiken. Tidningen Variety beskrev den som ”förödande” och av Hollywood Reporter kallades den ”komplicerad och förkrossande”.

I Leaving Neverland intervjuas James Safechuck och Wade Robson, två män som hävdar att Jackson utsatte dem för upprepade övergrepp som barn.

– Han sa att vi skulle hamna i fängelse båda två om någon fick reda på vad vi gjorde, säger Robson i trailern.

Dokumentären har redan kritiserats av Jacksons familj och advokater, som i ett tio sidor långt brev till HBO varnat för rättsliga följder. Trots det väljer streamingtjänsten att sända den ändå.

– Det här är inte en film om Michael Jackson. Det är inte heller en film om att Michael Jackson förgriper sig på barn. Det är en film om hur två familjer fick komma tillrätta med vad deras söner berättade för dem flera år efter att Jackson dött, säger regissören Dan Reed till Variety.

Se trailern till Leaving Neverland:

Leaving Neverland har premiär på HBO den 3-4 mars. Än så länge har HBO Nordic inte uppgett när dokumentären sänds här i Skandinavien. 

Läs mer:

Efter succépodden – nu blir Serial en HBO-dokumentär 

Nu kommer omtalade dokumentären ”Vi överlevde R. Kelly” till SVT

3 fångar som frigivits av Kathleen Zellner i ”Making a Murderer 2”

Foto: HBO