tinder stänger ner

Nu stängs Tinder ner – för vissa

Ser du Tinder som det perfekta dejtingverktyget? Well... Då får du kanske börja se dig om efter nya alternativ. Appen kommer nämligen att stängas ner för vissa.

Om du är singel nu, eller har varit det någon gång sedan år 2012, har du med största sannolikhet testat dejtingappen Tinder. Sedan appen lanserades har den varit tillåten för alla från 13 år och uppåt, men nu ändras åldersregeln.

Från och med nästa vecka måste du vara minst 18 år för att få använda Tinder, skriver The Verge. I ett uttalande skriver Rosette Pambakian, kommunikationschef på Tinder, att de ”har gjort en utvärdering och kommit fram till att det här är rätt beslut”.

Sedan appen lanserades år 2012 har den skapat över elva biljoner matchningar mellan personer. Så hur många användare kommer egentligen att drabbas av Tinders nya beslut? Inte särskilt många. Endast tre procent av alla användare kommer att stängas ute.

Om du är under 18 år så får du alltså vänta med swipeandet ett tag till och i stället försöka hitta nya sätt att dejta på!

Läs även:
24 stadier du går igenom när du dejtar på Tinder
Så räddar den här baren dig från en dålig Tinder-dejt
Nu finns en Tinder som hjälper dig välja film på Netflix

Foto: Tinder