I ANNONSSAMARBETE MED AMAZON PRIME VIDEO

Marla Grayson spelas av Rosamund Pike.

Nya filmen I Care A Lot – vi har aldrig sett något liknande

Den nya Amazon Prime Video-filmen I Care A Lot är en mörk thrillerkomedi med den briljanta Rosamund Pike i rollen som Marla Grayson, en manipulativ god man med allt annat än klienternas bästa i åtanke.

I Care A Lot har premiär den 14 maj.

Kombinationen klassisk thriller och komedi på kvinnlig arena är oslagbar. Och den som gillar Peter Dinklage (Tyrion Lannister i Game of Thrones) och hans vassa tunga kommer inte att bli besviken. Här är fem starka skäl att älska Amazon Prime Videos nya film I Care A Lot.

Rosamund Pike och Dianne Wiest som god man och klient i I Care A Lot.

1. Du gillar thrillers men är trött på det klassiska upplägget

I Care A Lot är en riktigt brudig thrillerkomedi-rulle i ordets bästa bemärkelse. Med det menar vi inte bara att huvudpersonen, fullblodssociopaten Marla Grayson (Rosamund Pike) är kvinna. Det är hon förstås, men hennes brottsplats är också den traditionellt kvinnliga arenan omvårdnad där hon med list, ett självförtroende som skymmer solen och en sällan skådad hänsynslöshet manipulerar både offer och dem som hotar hennes lukrativa verksamhet.

2. Du älskade Gone Girl

Den som älskade David Finchers skruvade thriller från 2014 kommer inte att bli besviken på I Care A Lot. Förutom att huvudrollsinnehavaren är densamma, får vi precis som i Gone Girl följa en intelligent, manipulativ, våldsam, hänsynslös och osentimental kvinna som bestämt sig för att leva livet på sina egna villkor. Eller som Marla Grayson säger ”There’s two types of people in this world, predators and prey.”

Peter Dinklage som den tungt kriminelle Rukov.

3. Du uppskattar en intellektuell utmaning

En dag hamnar en förmögen, pensionerad affärskvinna från Chicago under Marlas tvivelaktiga beskydd och hon befinner sig plötsligt för första gången öga mot öga med en jämbördig motståndare. Vem som är ond och vem som är god är inte längre solklart.

4. Två timmar känns som 30 minuter

Spänn fast dig och häng med på 1 timme och 58 minuter av sylvass dialog, skruvad humor, snabba klipp, pulserande musik, slagsmål, skjutningar och bilkrascher. När eftertexterna rullar sitter du med hjärtklappning och det känns som om du just ramlat ur en torktumlare.

5. Därför att frasen ”I’m here to help”…

…kommer att skicka kalla kårar längs ryggraden i resten av ditt liv.

I Care A Lot har premiär på Amazon Prime Video den 14 maj.

De spelar kompisar på film – och är bästisar även privat
1:21

Efter reklamen: De spelar kompisar på film – och är bästisar även privat

(1:21)