Nya filmer och serier på Disney plus i december 2020

Nya filmer och serier på Disney plus i december 2020

Man vs haj, Big och En sagolik historia. December ser ut att bli en bra månad när det kommer till streaming. Här listar vi alla nyheter på Disney plus!
7 kärlekspar på film som hatade varandra i verkligheten
Slå på ljud

Ny månad, nytt material på Disney plus! I december släpper den nystartade streamingtjänsten en rad härliga nyheter. Vad sägs till exempel om High School Musical: The Musical: The Holiday Special eller den uppdaterade inspelningen av klassikern Mulan?

Spana in alla nya titlar i listan nedan:

Nya filmer på Disney+ i december

Mulan

Handling: Hua Mulan tar sin pappas plats när Kinas kejsare skickar ut en order om att en man från varje familj måste tjänstgöra i kejsarens armé. Som utklädd går hon under namnet Hua Jun och får vara med om en stor resa – som förvandlar Mulan till Kinas största krigare någonsin.

Premiär: 4 december

En sagolik historia

Handling: Handlar om Eleanor, en ung och oerfaren god fé under utbildning. När hon får höra att hennes yrke eventuellt inte kommer behövas i framtiden bestämmer hon sig för att bevisa för världen att människor visst kommer vara i behov av goda féer.

Premiär: 4 december

Man vs haj

Handling: Dokumentärfilm om Jeremiah som försöker skapa en hajdräkt för att säkert kunna vara i vattnet tillsammans med hajar.

Premiär: 4 december

En julsaga

Handling: Animerad film baserad på Charles Dickens klassiker En julsaga. Handlar om en sur och girig gubbe som hatar julen – men som med tidens gång ändrar uppfattning.

Premiär: 11 december

Safety

Handling: Ray McElrathbey går igenom flera prövningar i sitt liv, men hans optimism hjälper honom att ta sig igenom utmaningarna – och gör att han får ett stipendium för att kunna uppfylla drömmen om att spela fotboll.

Premiär: 11 december

High School Musical: The Musical: The Holiday

Handling: Här levererar skådespelarna från High School Musical: The Musical: The Series ett överflöd av julstämning när de framför sina favoritlåtar inför jul, Hanukkah och nyår.

Premiär: 11 december

Musse Piggs julsaga

Handling: Kom i stämning med Disneys variant av Charles Dickens julsaga om den snåle ockraren Ebenezer Scrooge, som omvänds till att förstå julens budskap.

Premiär: 11 december

Hamilton: History Has Its Eyes on You

Handling: Specialprogram om succén Hamilton, där Robin Roberts leder samtal om bland annat musikalens skapelse och dess märkliga relevans för vår tids sociala och politiska realiteter.

Premiär: 11 december

The Undefeated Presents Hamilton In-Depth

Handling: Ytterligare ett specialprogram om Hamilton. Programvärd är Kelley Carter från The Undefeated.

Premiär: 11 december

En ny start

Handling: Familjefilm med Matt Damon och Scarlett Johansson. Handlar om en ensamstående pappa som försöker ge hans familj en nystart genom att flytta till ett nytt hem – mitt i en djurpark.

Premiär: 11 december

Klappjakten

Handling: En pappa har lovat sin son att tomten kommer att komma med det han allra helst vill ha på sin önskelista. Något som leder till att pappans julafton blir ett svettigt gatlopp över staden i jakt på rätt grej.

Premiär: 18 december

Ett veck i tiden

Handling: Megs pappa är försvunnen och Meg har nästan gett upp hoppet. Men en dag får hon reda på att han finns någonstans i universum – vilket leder till att hon ger sig ut i rymden för att hitta honom.

Premiär: 18 december

Den fantastiska Ivan

Handling: Ivan är en 200-kilos silverbackgorilla som bor i ett köpcentrum i förorten tillsammans med elefanten Stella, hunden Bob och en rad andra djur. Ivan har ett fåtal minnen av djungeln där han tillfångatogs, men när en babyelefant vid namn Ruby anländer väcks något nytt till liv inom honom.

Premiär: 18 december

Eragon

Handling: Eragon hittar en stor blå sten i bergskedjan Ryggraden. Han tar med den hem och tänker sälja den för att få råd till mat åt sin familj. Men ingen vill ha stenen – och några dagar senare spricker den och ut kommer drakungen Saphira.

Premiär: 18 december

Skriet från vildmarken

Handling: Film baserad på berättelsen om Buck, en godhjärtad hund vars liv vänds upp och ner när han plötsligt tvingas flytta från sitt säkra och trygga Kalifornien ut till vildmarken i Alaska.

Premiär: 25 december

Big

Handling: Komedi om en pojke som upptäcker att det inte alls är så roligt att vara vuxen som han hoppats på.

Premiär: 25 december

Burrow

Handling: En ung kanin försöker bygga sina drömmars hål och blir generad varje gång hon av misstag gräver sig in i grannens hem.

Premiär: 25 december

Epic – Skogens hemliga rike

Handling: 3D-animerad film löst baserad på barnboken The Leaf Men and the Brave Good Bugs av William Joyce.

Premiär: 25 december

Själen

Handling: En musiklärare blir erbjuden att spela på stadens bästa jazzklubb, men ett litet felsteg tar honom från New Yorks gator till The Great Before – en plats där nya själar får sina personligheter, unika egenskaper och intressen innan de kommer till jorden.

Premiär: 25 december

Nya serier på Disney+ i november

Kingdom of the Mummies

Säsong 1

Handling: I skuggan av världens äldsta pyramider har ett team av arkeologer under ledning av Dr. Ramadan Hussein gjort en spännande upptäckt – nämligen ett helt intakt begravningskomplex begravt djupt under sanden.

Premiär: 4 december

Den vita vargens rike

Säsong 1

Handling: National Geographic-fotografen och biologen Ronan Donovan reser till Arktis för att umgås med vita vargar och komma så nära dem som möjligt.

Premiär: 4 december

Sydney & Max

Säsong 2

Handling: Sydney går i högstadiet och bor tillsammans med sin pappa Max och farmor Judy. Max minns ofta tillbaka till hur det var när han var lika gammal som Sydney – och inser snabbt att de har mycket gemensamt.

Premiär: 4 december

Kosmos: Möjliga Världar

Säsong 1

Handling: Följ med på en spännande, hoppfylld forskningsresa till förlorade – och framtida världar.

Premiär: 11 december

Pyjamashjältarna

Säsong 1 och 2

Handling: Med kraften från sina djuramuletter förvandlas Jens till Gecko, Amanada till Ugglis och Oscar till Kattpojken. Deras kläder kanske ser ut som pyjamasar – men i själva verket är de Pyjamashjältarna!

Premiär: 11 december

Gabby Duran och de osittbara

Säsong 1

Handling: Gabby Duran får ett nytt spännande jobb som barnvakt åt ett livligt gäng med viktiga utomjordingsbarn som gömmer sig på jorden.

Premiär: 18 december

On Pointe

Säsong 1

Handling: Dokumentärserie där tittarna får följa med bakom kulisserna och se på när studenter från School of American Ballet gör allt för att fullfölja sina drömmar.

Premiär: 18 december

The Mandalorian

Säsong 2

Handling: Säsongsfinal i serien som utspelar sig i samma fiktiva värld som George Lucas filmserie Star Wars. Hur ska resan i den farliga galaxen sluta?

Premiär: 18 december

Julklassiker tillgängliga på Disneys plus

Askungen

Jultomtens verkstad

Robin Hood

Musses husvagn

Plutos julgran

Snövit

Lady och Lufsen

Djungelboken

Foto: Disney plus

LÄS MER:

Biofilmerna du inte vill missa 2021

Här är kändisarnas mest bisarra (och jättedyra) julklappar

Det har (äntligen!) släppts en jullåt för hundar – lyssna här