nyheter på Disney+ i november 2020

Nya filmer och serier på Disney plus i november 2020

Hösten är här och för många lockar tv-soffan mer än någonsin. Här listar vi alla streamingnyheter på Disney plus i november – perfekt som inspiration inför kommande filmkvällar.
4 serier du inte får missa på Netflix - i november
Slå på ljud

Nylanserade Disney plus har redan blivit en solklar favorit för många. Här listar vi månadens alla nyheter – från efterlängtade nytolkningar och klassiska filmer till spännande dokumentärer.

Nya filmer på Disney+ i november

Artemis Fowl

Handling: Film baserad på boken med samma namn, skriven av Eoin Colfer. Handlar om det 12-åriga underbarnet Artemis Fowl, ättling till en lång rad kriminella genier.

Premiär: 6 november

Jorden anropar Ned

Handling: Film från Jim Henson Company. Handlar om den utomjordiske befälhavaren Ned som tillsammans med sin löjtnant är värd för en talkshow.

Premiär: 13 november

Noelle

Handling: Ny julkomedi som handlar om jultomtens dotter Noelle. Hennes största dröm är att, likt sin bror, få axla pappans roll som jultomte. Men allt blir inte som hon tänkt sig och plötsligt måste hon bege sig ut på jakt för att hinna rädda julen.

Premiär: 13 november

Lego Star Wars Holiday Special

Handling: Rey ger sig ut på äventyr med BB-8 för att få en djupare kunskap om Kraften. Vid ett mystiskt Jedi-tempel slungas hon iväg på en tidsresa genom älskade stunder i Star Wars filmhistoria och möter Luke Skywalker, Darth Vader, Yoda, Obi-Wan och andra ikoniska hjältar och skurkar från alla nio filmer ur Skywalker-sagan.

Premiär: 17 november

Lady och Lufsen

Handling: Nytolkning av den animerade klassikern från 1955. Tittarna får följa med när Lady och Lufsen ger sig ut på äventyr ihop. Under resans gång kommer de närmre varandra, och lär sig viktiga saker.

Premiär: 20 november

Phineas och Ferb: Uppdrag Marvel

Handling: När Dr. Doofenshmirtz senaste uppfinning får Marvel-hjältarna att förlora sina krafter, slår de sig samman med Phineas och Ferb för att rädda världen från Doofenshmirtz och Marvel-skurkarna.

Premiär: 20 november

Marvel Rising: Spökjakt

Handling: I jakten på Sheath och Exile slår Ghost-spider ihop med resten av Secret Warriors för att vinna över skurkarna en gång för alla.

Premiär: 27 november

Black Beauty

Handling: Modern nytolkning av Anna Sewells tidlösa klassiker. Tittarna får följa vildhästen Black Beauty som blir tillfångatagen och separerad från sin familj. Lyckligtvis träffar hon tonårsflickan Jo Green, och tillsammans knyter de ett starkt band.

Premiär: 27 november

Far from Home: The Adventures of Yellow Dog

Handling: Angus McCormick adopterar en hemlös hund som han döper till Yellow. Under en båtresa med hunden och Angus pappa, drabbas de plötsligt av en storm – som gör att Angus och Yellow blir strandsatta på Kanadas kust.

Premiär: 27 november

Nya serier på Disney+ i november

Muppets Now

Handling: The Muppets Studios första originalserie som släpps på Disney+. Består av sex avsnitt och handlar bland annat om Scooter som stressar för att hinna ladda upp den splitternya Muppet-serien innan deadline.

Premiär: 6 november

Familjen Proud

Handling: Säsong 2 av serien om Penny, som gör sitt bästa för att navigera de tidiga tonårsåren.

Premiär: 6 november

Trulliland

Handling: Första säsongen av en den animerade serien Trulliland. Produktion för den yngre målgruppen.

Premiär: 13 november

Yo, min kompis är ett spöke

Handling: En animerad serie med två bästa kompisar i fokus – den 14-åriga filmskaparen Spencer Wright och popstjärnan Billy Joe Cobras spöke.

Premiär: 13 november

Konstigt, men sant!

Handling: Pedagogisk tv-show skapad av och med Charlie Engelman i huvudrollen. Inspirerad av National Geographics bokserie med samma namn.

Premiär: 13 november

Musse Piggs underbara värld

Handling: Kortfilmsserie om den klassiska karaktären Musse Pigg och hans vänner. Det bjuds på både spänning och skojigheter när gänget ger sig ut på sina största äventyr hittills.

Premiär: 18 november

Ultimate Supercar

Handling: I varje avsnitt arbetar ett gäng motorgalna brittiska mekaniker med att förvandla en vanlig bil till en extraordinär superbil – som lämpar sig för racerbana.

Premiär: 27 november

Hemligheterna på zoo

Handling: Säsong två av serien där man får följa med bakom kulisserna på ett av USA:s största zoo – Columbus Zoo & Aquarium.

Premiär: 27 november

Nya dokumentärer på Disney+ i november

Oil Spill of the Century

Handling: National Geographic-dokumentär om när Amoco Cadiz gick på grund utanför Brittany i Frankrike. Sammanlagt dödades tusentals djur och den lokala ekonomin äventyrades. Vad finns egentligen kvar av Amoco Cadiz-katastrofen i dag?

Premiär: 6 november

Inside Pixar

Handling: Dokumentärserie som ger tittarna en inblick i Pixar Animation Studios. Följ människorna, det kreativa skapandet och kulturen.

Premiär: 13 november

The Real Right Stuff

Handling: Berättelsen om USA:s första astronauter – de ursprungliga Mercury 7. Dokumentären innehåller bland annat arkiverade filmklipp, gamla radiosändningar, intervjuer – och aldrig tidigare visat material. Sammanlagt är National Geographic-serien två timmar och går att se som ett komplement till Disney+ originalet The Right Stuff, vars säsongsfinal har premiär samma dag.

Premiär: 20 november

Marvel 616

Handling: Dokumentärserie som utforskar Marvels rika arv av berättelse och karaktärer. Varje avsnitt har regisserats av olika skapare och utforskar sammanflätningen av historieberättande, populärkultur och fankultur inom Marvel-universumet.

Premiär: 20 november

Foto: Disney plus

LÄS MER:

De mest romantiska ögonblicken i film – som inte innehåller sex eller kyssar

7 unikt snygga skräckfilmer för dig som älskade 'It follows'

Zootropolis – och 6 andra Disneyfilmer du borde se som vuxen