Last night in Soho, Halloween Kills och Malignant

12 nya halloweenfilmer 2021 du inte vill missa

Visst älskar man gamla klassiska skräckisar? Men – det finns en gräns för hur många gånger man kan se dem. Framför allt för att skrämseleffekten avtar för varje gång. Här är tolv nyheter för i år att kolla in istället.
TV: 12 nya Halloweenfilmer 2021 du inte vill missa
1:35

Efter reklamen: TV: 12 nya Halloweenfilmer 2021 du inte vill missa

(1:35)

Slå på ljud

Netflix lanserade häromdagen att de kommer släppa nya skräckfilmer varje vecka under oktober, och är du sugen på skrämmande bioupplevelser finns det gott om rysliga val i år.

Här är några av de mest sevärda skräckfilmsnyheterna i år.

Candyman

Här kan du se den: Bio

Nytappning av skräckklassikern Candyman från 1992. Så länge invånarna i bostadsområdet Cabrini i Chicago kan minnas har de terroriserats av spökhistorien om den övernaturliga seriemördaren med krok till hand, som lockades fram av att man stod framför spegeln och upprepade hans namn fem gånger.

Ett decennium efter att det sista av Cabrini-tornen rivits, har konstnären Anthony McCoy och hans flickvän, Brianna Cartwright flyttat in i en loftlägenhet i den nu hippa delen av Cabrini. Sociala medier-generationen är helt ovetandes om Candyman-historien men när Anthony börjar använda sig av den så ändras allt.

Malignant

Här kan du se den: Bio

Från regissören av The Conjuring. Madison vaknar på nätterna av inre syner av bestialiska mord – som visar sig vara sanna och utspela sig i realtid. Madison tvingas därmed möta rädslor från barndomen som nu gör entré i hennes liv.

Don't breathe 2

Här kan du se den: Bio

Don't Breathe 2 tar vid åtta år efter händelserna i den hyllade föregångaren från 2016, där ett gäng ungdomar gjorde misstaget att bryta sig in i den blinde krigsveteranen Normans hus. Då var han filmens värsta skurk men i uppföljaren är det Norman som är på jakt efter de som kidnappat en flicka han uppfostrat som sin egen.

Nightbooks

Här kan du se den: Netflix

Skräckhistorie-älskaren Alex måste berätta nya läskiga historier varje kväll – eller förbli fången i en häxas lägenhet för evigt.

Familjen Addams 2

Här kan du se den: Bio

Klassiska familjen Addams är tillbaka i tecknad version. Kanske inte superrysligt, men Familjen Addams är ändå Familjen Addams.

Morticia och Gomez är upprörda över att deras barn växer upp, hoppar över familjemiddagar och är totalt konsumerade av ”skrämtid”.

För att stärka sina familjeband bestämmer de sig för att trycka in Wednesday, Pugsley, Onkel Fester och resten av gänget in i deras hemsökta husbil och ge sig ut på vägarna i en sista eländig familjesemester. Vad kan gå fel? En hel del.

Halloween Kills

Här kan du se den: Bio

Halloween Kills är den tolfte filmen i den välkända Halloween-serien om Michael Myers och tar vid där vi lämnade handlingen 2018. Laurie, Karen och Allyson lämnade det maskerade monstret Michael Myers inlåst och brinnande i Lauries källare – trodde de.

Men, Michael lyckas befria sig från Lauries fälla och fortsätter sitt rituella blodbad. Laurie kämpar mot sina skador samtidigt som hon förbereder sig för att försvara sig mot honom, och inspirerar hela Haddonfield till att resa sig mot det ohejdbara monstret.

Prey

Här kan du se den: Netflix

Tyskt Netflix-original i samma anda som Red Dot. En vandring i vildmarken förvandlas till en kamp för överlevnad när fem vänner plötsligt blir måltavla för en mystisk skytt.

Fear of Rain

Här kan du se den: Viaplay, SF Anytime, Itunes

En flicka med schizofreni kämpar med skrämmande hallucinationer när hon börjar misstänka att hennes granne har kidnappat ett barn. Den enda som tror henne är Caleb - en pojke som hon inte ens vet om han existerar. Med Katherine Heigl.

Last Night in Soho

Här kan du se den: Bio

En ung flicka med stor passion för modedesign kan på ett mystiskt sätt ta sig tillbaka till 1960-talet där hon möter sin idol, en bländande ung sångerska som drömmer om berömmelse.

Men 60-talets London är inte vad det ser ut att vara, och själva tiden verkar falla isär med skrämmande konsekvenser. Med Anya Taylor Joy.

There is someone inside your house

Här kan du se den: Netflix

En maskerad mördare förföljer en grupp high school-ungdomar och avslöjar deras mörkaste hemligheter.

Night Teeth

Night teeth

NIGHT TEETH (2021)

©2021 NETFLIX

Här kan du se den: Netflix

När det närma sig Halloween på riktigt är det premiär för en riktig vampyrrysare på Netflix. En ung chaffis plockar upp två mystiska kvinnor under en natt i Los Angeles. De vill festa - och de är törstiga på blod.. Med Megan Fox, Sydney Sweeney och Alexander Ludwig i huvudrollerna.

Hypnotic

Här kan du se den: Netflix

En kvinna tar hjälp av en känd hypnoterapeut, men upptäcker att hans intensiva sessioner kommer med dödliga konsekvenser. Med skräckdrottningen Kate Siegel.

Foto: Netflix, SF

TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin
0:48

Efter reklamen: TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

(0:48)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Sveriges läskigaste hotellrum – vågar du checka in för halloween?
Pumpkin spice latte martini – så gör du höstens hetaste drink
Halloween 2021 på Netflix – nya skräckfilmer varje vecka