Kan Scar ha ätit upp sin bror?

Disney

Omskakande teorin om Lejonkungen: Scar åt upp Mufasa

Mufasas död i Lejonkungen är en av de mest minnesvärda i filmhistorien, men vad hände egentligen med hans kropp? Nu har en ny teori om efterspelet uppkommit – och den är magstark.
7 kärlekspar på film som hatade varandra i verkligheten
Slå på ljud

Scenen när Scar sätter klorna i Mufasas tassar och låter honom falla mot sin död har nog etsat sig fast i minnet hos de flesta som sett Lejonkungen. Konungen av Lejonklippan blir förråd av sin egen bror och trampas ihjäl av en hord gnuer, och Simba sörjer sin döda far innan han skräms iväg och lämnar kroppen liggande på marken.

Vad som därefter händer med kroppen får vi aldrig veta. Eller?

Åt Scar upp Mufasa?

Tiktiokaren Christian Jones tror sig ha tagit reda på svaret, och hans teori sprids nu på sociala medier.

Efter att lite snabbt ha googlat kommer han fram till att hyenor vanligtvis inte äter lejon, och att det inte heller finns något annat djur som gör det. Förutom lejon själva.

Han visar sedan en scen när Scar har tagit över Lejonklippan och leker med en skalle som påminner om ett lejonhuvud. Slutsatsen som Christian Jones gör är att Scar inte bara dödat sin bror – han har också ätit upp honom.

Tiktok-videon har delats närmare 155 000 gånger, och har letat sig vidare till andra sociala medier där användarna förfäras över upptäckten. Viralkontot Girlrewind är ett av alla som deltat det, och där reagerar följarna starkt.

”Jag är traumatiserad”, skriver en person.

”Det här kan förstöra min barndom. Jag gråter”, skriver en annan.

”Hela vårt liv har varit en lögn”, menar en tredje.

Teorin ifrågasätts

Andra ifrågasätter slutsatsen och menar att hyenor visst kan äta lejon, speciellt när det – som i Mufasas fall – är ett kadaver. Och att hyenorna i Lejonkungen inte är främmande för att äta djurens konung framkommer ju när Scar själv blev ihjältuggad mot slutet av filmen.

Det råder också delade meningar kring att det är en lejonskalle som Scar använder som buktalardocka. Många menar att den är alldeles för liten för att tillhöra Mufasa, och att det istället rör sig om ett babianhuvud.

Så vad som egentligen hände med Mufasas kropp är ännu inte helt fört i bevis, vilket öppnar upp för en rad nya och spännande teorier i framtiden.

Foto: Disney

Relaterade artiklar
Streamingtips: 24 filmer som kan vinna Guldbaggar i år
6 märkliga detaljer i Carries lägenhet i Sex and the City
Familjen Bridgerton-skådisarna om sin verkliga relation – efter tittarnas misstankar