Oscarsgalan 2021 skjuts upp – på grund av coronapandemin

Oscarsgalan 2021 skjuts upp – på grund av coronapandemin

Oscarsgalan 2021 kommer att skjutas upp på grund av coronaviruset, det rapporterar AP. Här är galans nya datum.

Den 28 februari 2021 skulle nästa Oscarsgala gå av stapeln, men så blir inte fallet. På grund av den rådande coronapandemin har man nu bestämt sig för att flytta fram galan två månader – närmare bestämt till den 25 april 2021. Det rapporterar AP.

Att man bestämmer sig för att skjuta upp galan har bara hänt tre gånger tidigare – år 1938, 1968 och 1981.

Förutom att skjuta upp datumet för när Oscarsgalan ska gå av stapeln har man även bestämt sig för att förlänga tiden då filmer kan nomineras. Det fram till den 28 februari nästa år. Tidigare har nomineringen stängt vid årsskiftet.

Därför flyttas Oscarsgalan 2021

Anledningen till att man tagit beslut om att skjuta upp den kommande Oscarsgalan är för att den pågående coronapandemin bidragit till att filmfestivaler och biopremiärer ställts in eller skjutits upp.

– Vår förhoppning med att förlänga tiden är att skapa den flexibilitet som filmskaparna behöver för att kunna slutföra och släppa sina filmer utan att bli straffade för något som de inte har kontroll över, säger akademins ordförande David Rubin och vd:n Dawn Hudson i ett gemensamt uttalande.

Karey Burke, president för ABC Entertainment, har också kommenterat beslutet och säger följande:

– Vi befinner oss på okänd mark i år och kommer fortsätta att arbeta med våra partners på akademin för att säkerställa att nästa års show är ett säkert och festligt evenemang.

Oscarsgalan 2021 blir den 93:e i ordningen.

Foto: TT

LÄS MER: 

Reklamfilm för nyblivna mammor stoppades – från Oscarsgalan

Kändisarnas egna bilder från Oscarsgalan 2020

De 10 finaste paren på Oscarsgalans röda matta