Gör det enklare att välja film och serie på nätet

Playpilot – tjänsten som hjälper dig hitta rätt filmer och serier

Tycker du också att det är knepigt att navigera bland alla olika streamingtjänster? Då ska du spana in Playpilot, sajten som gör det så mycket enklare att hitta rätt.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Netflix, SVT Play, Viaplay, HBO, C More och Apple TV Plus. Ja, listan över olika streamingtjänster kan göras lång – och utbudet är enormt. Bra för det mesta, men knepigt ibland. De många valmöjligheterna kan nämligen göra det svårt att hitta rätt.

Vilka serier och filmer visas på vilka tjänster, och var bör man leta för att hitta inspiration till något nytt?

Ett svenskt företag har tagit det här problemet i beaktande och lanserat Playpilot. En funktion som samlar alla playtjänster under en gemensam sajt – med målet att göra det enkelt för användarna att få tillgång till film, serier och program, oavsett var innehållet finns.

Så fungerar Playpilot

Playpilot lanserades redan 2015, och i takt med att streamingutbudet växer blir funktionen mer och mer användbar.

Enklast går det att likna tjänsten vid en tv-guide, men för streamingtjänster. Genom Playpilot kan du nämligen söka efter en film eller serie för att se vart den går att streama, men också filtrera på allt från genre och IMDb-betyg till produktionsår för att få ny inspiration.

Att skapa en användare är gratis, och din profil anpassar du efter dina egna preferenser. Välj vilka streamingtjänster du vill följa, sparar ner titlarna du vill se – och bli notifierad när det har kommit ett nytt avsnitt av ditt favoritprogram. Därtill kan du följa dina vänner och se vad de tittar på.

Även om det inte kostar något att använda Playpilot behöver man fortfarande betala för de olika streamingtjänsterna. Filmerna och serierna spelas alltså inte upp i Playpilot, utan när du har valt vad du vill titta på slussas du vidare till respektive sajt.

Foto: TT

LÄS MER:

17 klassiska teen movies på Netflix med massor av drama

Netflix i april 2020 – här är alla nya filmer och serier

HBO i april 2020 – här är alla nya filmer och serier