Carrie i SATC och Serena I Gossip Girl

Populära tv-karaktärerna som skulle spelats av någon annan

Dina favoritserier skulle verkligen kunna ha sett annorlunda ut – om huvudrollen hade gått till den här skådespelaren istället!
9 saker du inte visste om Sex and the city
Slå på ljud

Vissa serier och karaktärer har verkligen etsat sig fast i våra hjärtan. Många av dem har vi följt och engagerat oss i i åratal – och det är svårt att se hur rollen någonsin skulle kunna spelas av någon annan? Men kolla då in det här – så här skulle det nämligen kunnat ha blivit!

1. Rob Lowe som Derek Shepherd i Grey’s Anatomy

Rob Lowe tackade dock nej och rollen som Dr McDreamy gick som bekant till Patrick Dempsey istället. Nog för att de är hyfsat lika till utseendet, och Rob Lowe också har glimten i ögat – men alla Grey’s-fans har nog svårt att se en annan McDreamy?

2. Chris Rock som George Costanza i Seinfeldt

En otippad vändning eller hur? Till skillnad från exemplet ovan, så är ju Chris Rock och Jason Alexander ganska olika?

3. Katie Holmes som Buffy the Vampire Slayer

Katie Holmes var från början påtänkt för rollen som Buffy. Men hon tackade nej och rollen gick till Sarah Michelle Gellar istället. Året efter blev Katie Holmes Joey med en hel värld i succéserien Dawsons Creek, och karriären tog fart ändå.

4. Katie Holmes som Piper i Orange Is The New Black

Jepp, här med! Men Katie Holmes fick andra planer och Taylor Schilling gav orange ett ansikte istället.

5. Lisa Kudrow som Roz Doyle i Frasier

Man hann till och med spela in några scener med Lisa Kudrow i rollen. Men producenterna tyckte inte att det kändes helt rätt och Peri Gilpins erbjöds rollen istället. Och tur var väl det – för tänk om Lisa Kudrow hade tvingats tacka nej till Vänner? Vem annars hade kunnat spela Phoebe?

6. Ellen DeGeneres som Phoebe Buffay i Vänner

Jo det kunde Ellen DeGeneres gjort. Men hon tackade nej och Lisa Kudrow blev Phoebe i våra hjärtan.

7. Matthew Broderick som Walter White i Breaking Bad

Att Matthew Broderick tackade nej blev ett lyckokast för den tidigare relativt okände Bryan Cranston. Även John Cusack var på tal för rollen som Walter White.

8. Kristin Davies som Carrie Bradshaw i Sex and the City

Nej, det här hade Charlotte inte tyckt var lämpligt. Och snacka om helomvändning när hon istället gjorde en helt klockren tolkning av den pryda vännen!

9. Ray Liotta som Tony Soprano i The Sopranos

James Gandolfini ÄR Tony Soprano. Men Ray Liotta kunde ha varit det. Jobbigt att han tackade nej till en av tv-historiens mest ikoniska roller.

10. Pamela Anderson som Dana Scully i Arkiv X

Ja vad ska man säga om Fox initiala önskemål? Men vi har svårt att tro att Pamela Anderson hade gett Dana Scully samma tyngd, mystik och integritet som Gillian Anderson gjorde?

11. Courtney Cox som Rachel Green i Vänner

Men, hon tackade nej eftersom hon kände sig mer som en Monica. Även Jane Krakowski, Tiffani Thiessen och Téa Leoni provspelade för rollen som Rachel. Tänk om någon av dem fått rollen? Hade Rachelfrisyren aldrig funnits? Och hade Braniston aldrig funnits?

12. Rumer Willis som Serena van der Woodsen i Gossip Girl

Willis och Demi Moore dotter Rumer var på tal för rollen som Serena, men man ville ha en mindre känd skådespelerska, så rollen gick till den då mer okända Blake Lively istället.

LÄS MER:

Kändisarna du inte visste var barnskådisar

12 oväntade kändisar som har varit med i Vänner

Kändisarna som börjat sina karriärer i realityserier