Priyanka Chopra ska spela Wild Wild Countrys Ma Anand Sheela i ny film

Priyanka Chopra spelar ökända sektledaren från Wild Wild Country i ny film

Såg du Wild Wild Country och skrämdes av hjärnan bakom kulten – Ma Anand Sheela? Nu kan du vara med om det igen när Priyanka Chopra tar sig an rollen som henne i en ny film.

Netflix producerar dokumentärer på löpande band – och många av dem är verkligen sevärda. En av dem är ”Wild Wild Country. I den berättas historien om den indiske gurun Bhagwan Shree Rajneesh, också känd som ”Osho”, i början av 1980-talet.

Efter att ha fått ett stort följe av västerlänningar bestämmer han sig för att hans kult ska flytta till USA och finner då en ranch den lilla byn Antelope i Oregon. I byn bor 40 personer men snart vallfärdar tusentals nyfrälsta dit för att ingå i rörelsen som till stor del handlar om sex, öppna relationer och kontroll.


Bhagwan Shree Rajneesh, också känd som ”Osho”, tillsammans med Ma Anand Sheela.

Bhagwan Shree Rajneesh, också känd som ”Osho”, tillsammans med Ma Anand Sheela.

Osho må vara den andlige ledaren men det är Ma Anand Sheela som står för makten och snart också ser till att kulten begår en lång rad brott – däribland beväpnar alla på ranchen, genomför en biokemisk attack där hon matförgiftar bybor och beordrar mordet på en federal åklagare.

Denna historien kommer en ny spelfilm att behandla och i rollen som den sluge Sheela står ingen mindre än skådespelerskan Priyanka Chopra, som nyligen gift sig med sångaren Nick Jonas från The Jonas Brothers.

– Sheela var Oshos högra hand och hon var verkligen inte att leka med, sa Priyanka när hon gästade Ellen DeGeneres i veckan.

Priyanka Chopra gifte sig nyligen med Nick Jonas.

Priyanka Chopra gifte sig nyligen med Nick Jonas.

Priyanka kommer inte bara att spela Sheela utan kommer även att producera filmen medan Barry Levinson från ”Rain Man” står för regin. Vad som lär bli intressant att se är hur Sheela själv bemöter filmen. Hon är nämligen väldigt mycket vid liv och bor nu i Schweiz.

Läs mer:

Nu kommer omtalade dokumentären ”Vi överlevde R. Kelly” till SVT
7 skrämmande dokumentärer om sekter du borde se

Foto: TT/Netflix