Proffset avslöjar: Så mycket retuscheras Victoria's Secret-modellerna

Proffset avslöjar: Så mycket retuscheras Victoria's Secret-modellerna

Bilderna på Victoria's Secret-modeller poserandes på stranden i det allra senaste badmodet är så drömmiga, men hur mycket redigeras de egentligen?

Det är ingen hemlighet att de flesta (läs: alla) bilder vi ser i tidningar, annonser på nätet och även privata bilder på Instagram är redigerade på något sätt. Men hur mycket är de egentligen fixade?

Refinery29 intervjuade en kvinna som jobbar med att redigera bilder på Victoria’s Secret-modeller – och hon avslöjade ALLT! Kvinnan, som ville vara anonym, kartlägger alla steg de gör för den perfekta bilden.

Missa inte:
Photoshop-missen på Gigi Hadid får internet att rasa
13 gånger retusch har gått för långt
Victoria’s Secret lägger ner sitt klädmärke

#1: Fyller i badkläderna

Innan modellen klär på sig baddräkten eller bikinin så fylls den med olika inlägg, för att rätt kurvor ska träda fram.

”Om du håller upp baddräkten helt själv, så känner du hur tung den är för att de syr in så mycket skit i den” säger redigeraren.

#2: Bh under bikinin

Det är svårt att få till den perfekta klyftan med en baddräkt eller en bikini, även för Victoria’s Secret-modeller. Det här löser de genom att tjejerna får ha på sig bh under badkläderna, något som de raderar alla spår efter i Photoshop.

”Vi retuscherar bort bh:n, många av mina kollegor klagar eftersom de till och med använder det under bikini utan axelband.”

#3: Brösten redigeras – massor

”Vi får ofta direktiv om att göra brösten rundare, högre upp, perfekt symmetriska och, såklart, större.”

victoria's secret

Varför raka armhålorna och bikinilinjen när någon annan ändå tar bort det i Photoshop?

#4: Kroppshår försvinner

Tydligen är det vanligt att modellerna inte ens orkar raka armhålor, bikinilinjen eller ben när det är dags för en fotografering. Varför? De vet att det försvinner i redigeringen.

”De kommer till fotosessionen och poserar med armarna upp i en klassisk strandpose och har håriga armhålor, och stubb vid bikinilinjen – precis som alla andra.”

#5: Modellerna görs inte smalare

En vanlig ”sanning” är att modeller alltid retuscheras till en mindre storlek, men enligt experten så är det faktiskt helt tvärtom. Enligt henne är modellerna oftast för smala så att de tvingas lägga på så att de upplevs mer kurviga.

#6: Byter kroppsdelar med varandra

Alltså wow, tydligen byter redigerarna kroppsdelar rakt av mellan modellerna. Allt för att få till den perfekta bilden, eller hur?

Ännu mer läsning:
Här är videon som visar hur overklig skönhetsreklamen är egentligen
Här dissar Kenza smalhets och kroppsideal: ”Det är vidrigt!”
Här photoshoppas hon till 126 olika skönhetsideal

Foto: IBL