PS, I Love You får uppföljare – släpps redan i september

PS, I Love You får uppföljare – släpps redan i september

Den irländska författaren Cecelia Ahern har skrivit uppföljaren till succéromanen PS, I Love You. Boken Postscript släpps på engelska redan i september.

En av de sorgligaste filmerna någonsin, PS, I Love You (2007), är baserad på en av de sorgligaste böckerna någonsin från 2004. I en tweet avslöjar nu författaren Cecelia Ahern att hon har skrivit en uppföljare, Postscript, som släpps på engelska den 19 september 2019.

”Jag har stora nyheter!” skriver författaren och avslöjar det kommande boksläppet.

”Jag hoppas att ni välkomnar Holly tillbaka… Och Gerry… Och att läsningen kommer att vara lika känslosam för er som den var för mig.”

Handling: PS, I Love you

Cecelia Ahern var 21 år gammal när hon skrev PS, I Love You. Boken handlar om ett nygift par, Holly och Gerry, som blir föremål för en tragedi då Gerry får en hjärntumör och dör. Mitt i den öronbedövande sorgen efter makens död upptäcker Holly att Gerry har efterlämnat sig tio brev. I dem guidar han sin fru genom sorgen, och i slutet av varje brev skriver han ”PS, I love you”.

Tre år efter boksläppet kom den minst lika populära filmen med samma namn, med skådespelarna Hilary Swank och Gerard Butler. Cecelia Ahern skrev manuset till filmen, och vi kan bara hoppas att samma procedur återupprepas med den nya boken.

Handling: Postscript

Holly Kennedy blir kontaktad av en grupp som kallar sig ”PS, I Love You Club”, bestående av människor som blivit inspirerade av Gerrys brev. Hennes trygga existens ställs på ända när personerna i klubben vill ha hennes hjälp med att skriva brev till sina anhöriga som de ska få postumt.

Holly är inte alls sugen på att ge sig in i det mörka hål som hon efter sju år äntligen lyckats ta sig upp från, men så inser hon att det alltid finns en sak till att säga till den man älskar.

Boken går att förbeställa på engelska redan nu, men släpps den 19 september 2019.

Läs mer:

Succéromanen The Handmaid’s Tale får uppföljare – 33 år senare

Svenska världsartister vittnar om sexism i boken Ni måste flytta på er