Baaam nöjesval

Redaktionens nöjesval: Detta streamar, tittar och lyssnar vi på i april

Varje månad väljer Baaams redaktion sina favoriter från nöjesvärlden. Här är det vi inte vill missa i april.

Animal Crossing – perfekt verklighetsflykt i beroendeframkallande form

Nathalie Mark, redaktionschef

I tider som dessa kan man verkligen behöva en paus från nyhetsrapporteringen och bara få fly in i något gulligt en stund. Varför inte till en paradisö? Då är spelet Animal Crossing precis vad du letat efter!

I spelet får du en biljett till en öde ö, ett tält att slå upp och ett uppdrag från tvättbjörnen Tom Nook att hjälpa till att fixa till ön. Sedan är resten upp till dig. Du kan plantera blomodlingar, satsa stenhårt på att fixa den finaste husinredningen eller lägga all energi på att gräva upp dinosaurieben och fånga insekter till museet. Du kan se det som en extremt mysig mix av Farmville, Sim City och Minecraft. Det är emellanåt så gulligt

att man nästan får tandvärk men samtidigt dyker nya uppmaningar upp varje dag vilket får en att vilja ta en stund och klara dem. För om Isabelle säger att du ska plantera blommor – då gör du det!


Tiger King är en sjuk överraskning på 317 minuter

Louise Åström, redaktör

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness ligger på förstaplatsen över innehåll på Netflix som är mest tittat på just nu. Och jag förstår varför! Dokumentären i sju delar följer Joe Exotic, en excentrisk man som driver ett privat zoo med flera hundra tigrar. Vi får dessutom lära känna fler personer som sysslar med stora kattdjur. Till exempel Doc Antle och de privata zooägarnas största fiende: djurrättsaktivisten Carole Baskin. Det som börjar som ett bråk mellan exotiska vapenälskande tigerfantaster och djurrättsaktivister eskalerar totalt och blir en mörk historia om djurmisshandel, hat, hot och att anlita en torped.

Första avsnittet är dramatiskt och resten är bara pure chock. Vilda djur, dubbla äktenskap, ett kvinnligt harem, mordhot, explosioner och anlagda bränder är bara en liten del av innehållet. Inte ens den vildaste filmskaparen hade kunnat komma på det här!


Erkännandet är serien du MÅSTE se i april

Emma Blomberg, moderedaktör

Några minuter in i den brittiska serien Erkännandet var jag fast. Sedan betade vi av sex avsnitt på lika många dagar här hemma. Serien baseras på ett verkligt mordfall år 2011 där mordutredaren Steve Fulcher bryter mot polisens regelverk för att få fram ett erkännande från en potentiell seriemördare. I samma stund offrar han sin karriär.

Vi följer såväl Steve, som övriga polisens arbete och familjemedlemmars kamp i jakten på upprättelse för offren. Konflikten mellan vad som är moraliskt försvarbart och vad som är rätt i lagens mening är en röd tråd genom hela berättelsen. SÅ sevärd!


Knives Out – spänning à la Agatha Christie

Unni Zetterling, videoproducent

”Knives Out” är ett spännande mysterium som går i Agatha Christies fotspår, så allt börjar såklart med ett dödsfall under ett födelsedagsfirande. Men är det mord eller självmord? Misstankar riktas kors och tvärs och det är fullt av lögner.

Daniel Craig spelar en privatdetektiv som kallats in av polisen, kul att se honom i en roll som inte liknar det han gjort tidigare. Att filmen sedan är sjukt snygg också ger ytterligare pluspoäng – en film helt i min smak!


Ny säsong av Robinson – för dig som gillar drama, spänning och äventyr

Annie Li Eriksson, Fridaredaktör

En kock, en flygtekniker, en dansare och en hypnotisör har tillsammans med 16 andra deltagare hamnat på en öde ö i tropiska Fiji. Deltagarna som är uppdelade i två läger: lag Nord och lag Syd, sätts dagligen på prov. Men det handlar inte bara om att överleva i de extrema förhållandena med lite mat och noll komfort, utan också om att lyckas överlista det sociala spelet för att få stanna kvar i gruppen. Det blir inte lättare när programledaren Anders Öfvergård plötsligt dyker upp med nya överraskningar och utmaningar under inspelningens gång.

Det uppstår konflikter och intriger mellan medlemmarna i lagen. Vem kommer klara sig bäst? Och vem åker ut härnäst? Det får vi se i nästa ö-råd!

Foto: Unni Zetterling

Läs mer:
De mest spelade kvinnorna på Spotify 2020 – i Sverige och världen
Bildspecial: Så ser Sex and the City-skådisarna ut i dag
Ladda för seriefrossa! Här är vårens 10 stora snackisar