Musikhjälpen 2020, flest engagemang någonsin.

Rekordmånga engagemang i Musikhjälpen 2020

Sådär, då var Musikhjälpens sändningar klara för i år, och även i år har det slagits rekord vad gäller insamlingen till årets tema som var: Ingen människa ska lämnas utan vård.
503 Service Unavailable

Programledarna Farah Abadi, Brita Zackari, och Felix Sandman har efter 144 live-timmar i buren fått känna på frisk luft igen, efter det att P3:s Musikhjälpen blev klara för i år igår. Och gänget har gjort en fenomenal insats som samlat ihop 791 754 olika engagemang, och en summa på 48 071 000 kronor till årets tema: Ingen människa ska lämnas utan vård.

– Det är det högsta antalet engagemang vi någonsin haft i Musikhjälpens historia. Helt otroligt, sa Kodjo Akolor under sändningen.

Så mycket pengar drog Musikhjälpen 2020 in

Under 2020 har alltså fler än någonsin valt att engagera sig i Musikhjälpens insamling. Även om engagemangen aldrig tidigare varit så många, så blev totalsumman drygt två miljoner lägre än i fjol, då dryga 50 500 000 kronor samlades in.

Rekordet för störst summa i Musikhjälpen är från 2017, och då lyckades man samla ihop hela 74 410 363 kronor..!

Så mycket bättre-aktuella Newkid blev den mest önskade artisten inne i studion, följt av Håkan Hellström och Laleh.

Maja Nilsson Lindelöf samlade in mest pengar

Även influencern Maja Nilsson Lindelöf satte rekord – ett eget bössrekord! Hennes insamling landade på hela 3 miljoner kronor.

– Jag vet inte vad som händer. Det är helt sjukt. Målet var 500 000 och jag tänkte att ”det får vi nog ihop”, fick hon fram när Musikhjälpen ringde upp henne och meddelade beskedet.

Och det är inte ovanligt för Maja Nilsson Lindelöf att slå rekord, hon slog de tidigare bössrekordet även förra året. Då på 1,4 miljoner kronor.

Foto: TT/SVT/SR

Relaterade artiklar
Brita Zackari om Musikhjälpen 2020: ”Ett av de finaste jobben i Sverige”
Farah Abadi om pojkvännens stöd under jobbtiden – efter förlossningen
Felix Sandman avslöjar detaljen vi inte anade i Hjem til jul 2