Rihanna

TT

Rihannas sminkmärke gör henne till den näst rikaste i branschen

Robyn Fenty har gjort sig ett rejält artistnamn som Rihanna. Nu klättrar hon upp som den näst rikaste kvinnan i underhållningsbranschen och det är inte musikkarriären som dominerar intäkterna.
TV: Solpuder - så applicerar du på rätt sätt
1:04

Efter reklamen: TV: Solpuder - så applicerar du på rätt sätt

(1:04)

Slå på ljud

Robyn Fenty har sedan sin musikdebut 2005 onekligen gjort en framgångssaga. Som artisten Rihanna har hon producerat topplistettorna Umbrella, S&M och Diamonds för att nämna några få. Utöver det har hon blivit flerfaldigt prisbelönad med Grammys, Billboard Music Awards och dessutom kammat hem sex världsrekord i Guiness World Records. Där slog hon bland annat rekord för flest listettor 2010 och 2014 blev hon den mest gillade personen på Facebook när hon nådde över 70 miljoner likes.

Senaste åren har artisten dessutom utökat ett entreprenörsskap som gör att trettiotreåringen idag kan kalla sig en ”billionaire”.

Rihannas miljardregn

Amerikanska affärsmagasinet Forbes inkluderar nu Robyn Fenty i deras dollarmiljardärsklubb. Förmögenheten är en kombination av stjärnans olika framgångar inom karriären. Bland annat som artist och skådespelare men också som ägare av ledande företag inom skönhet- och modebranschen. En av framgångarna som sticker ut extra i inkomstkassan är sminkföretaget Fenty Beauty.

Företaget som lanserades 2017 har i framgångsreceptet baserat på att vara inkluderande. Produkterna har tagits fram för att vara tillgängliga för alla kvinnor och kommer i en större variation än de konkurrerande märkena, enligt företaget. Bland annat kommer Fenty Beautys foundations i 50 olika nyanser inklusive fler svårtillgängliga färger för kvinnor med mörkare hudton. Produkterna är också framställda genom en bredare mångfald i deras reklamkampanjer.

Redan första året hade företaget mer än 550 miljoner dollar i årliga intäkter enligt LVMH och utkonkurrerade andra kändissminkmärken som Kylie Jenners Kylie Cosmetics och Kim Kardashians KKW Beauty. Eftersom Rihanna också äger 50 procent av företaget har det onekligen gett klirr i kassan.

Världens rikaste artist

Rihanna blev redan 2019 utsedd som världens rikaste artist tätt följd av Madonna och Beyonce.

Men som entreprenör har det nu gjort henne till den andra rikaste kvinnan i underhållningsbranschen, strax efter Oprah som toppar listan. Rihanna räknas enligt Forbes idag vara god för 1,7 miljarder dollar, vilket motsvarar 14,5 miljarder kronor.

MediaPunch/REX
TV: Se Rihannas stilresa genom åren
1:01

Efter reklamen: TV: Se Rihannas stilresa genom åren

(1:01)

Slå på ljud

Foto: TT

Relaterade artiklar
Beyoncés musikvideo utsedd till tidernas bästa
Billie Eilish om hur sociala medier påverkat självförtroendet
Rihanna och 10 andra Hollywoodkändisars fantastiska hårförändringar 2021