Robert Pattinsons sjukdom hindrar inspelningen av The Batman-filmen

Robert Pattinsons sjukdom hindrar inspelningen av nya Batman-filmen

Bara dagar efter att produktionen fått klartecken och börjat filma den nya The Batman-filmen igen, drabbas huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson av corona.

Ingen kan väl ha undgått Robert ”Edward Cullen” Pattinson när han gjorde braksuccé i vampyrfilmerna Twilight på nollnolltalet. Och ingen har väl missat att han och Kristen Stewart, som spelade hans kära Isabella Swan i filmerna, även var ett av filmbranschens hetaste par utanför inspelningarna. När paret sedan gjorde slut blev det en av millenniets hetaste Hollywood-snackis på den tiden.

Just nu är han aktuell på bioduken i den omtalade Christopher Nolan-filmen Tenet, och egentligen var det planerat att vi skulle få chansen att se Robert Pattinsons vackra ansikte på vita duken snart igen. Robert Pattinson kommer nämligen spela Bruce Wayne i den nya Batman-filmen. Arbetet med filmen startade upp i januari men redan i mars klargjorde filmbolaget Warner Bros att inspelningen, precis som så många andra serie- och filminspelningar, pausas på grund av coronapandemin.

Huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson sjuk i covid-19

Men i slutet på augusti avslöjade filmbolaget att de äntligen påbörjat inspelningarna av storfilmen på plats i England igen. Men det hann bara gå ett par dagar innan filmteamet stötte på patrull. En av medarbetarna i filmteamet hade insjuknat i covid-19 och var tvungen till att sätta sig i karantän, och inspelningen i London fick sättas på paus, igen.

”En medlem av Batman-produktionen har testat positivt för covid-19 och isolerar i enlighet med direktiven. Filmningen är tillfälligt pausad”, meddelade Warner Bros i ett uttalande under torsdagen.

Vid tidpunkten ville inte filmbolaget avslöja vem som drabbads av viruset. Men nu avslöjar både Cosmopolitan och Vanity Fair att det är huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson själv som testats positivt för covid-19.

Robert Pattinson nervös inför rollen som Batman

Planen var att The Batman skulle ha premiär någon gång under 2021, och det finns redan en trailer för den omtalade fladdermusfilmen trots att filmen inte ens är klar. Enligt sajten IndieWire har regissören Matt Reeves sagt att det är tre månader kvar att filma, eftersom de hann färdigställa en stor del av filmen innan pandemin.

Nu får vi bara hålla tummarna på att Robert Pattinson tillfrisknar från viruset utan större komplikationer.

Strax innan han drabbades av viruset medverkade han i en amerikansk tv-show i vilken han avslöjade sina känslor inför att kliva in i rollen som Batman – igen:

– Som många av er redan vet, så hann vi näst intill bara börja med inspelningen av filmen när covid-19 slog till. Nu är jag väldigt nervös över att komma tillbaka och återgå i rollen som den här älskade karaktären. Jag själv har alltid varit ett stort fan, säger han i klippet enligt People.

Foto: TT

LÄS MER:

Alla nya serier och filmer på Netflix i september 2020

Nya Twilight-boken visar HELT nya sidor av Bella och Edward

Filmstadens biografer öppnar igen – här är premiärfilmerna