Artikeln innehåller reklamlänkar
Sällskapsspel för vuxna

Roliga sällskapsspel för vuxna att fördriva tiden med

Det är alltid kul med spel. I alla fall innan någon förlorar. Men det kan det vara värt, om det föregås av goda skratt. Vi tipsar om 11 riktigt roliga sällskapsspel att fördriva tiden med när du går hemma.

Har ni en riktigt dålig förlorare i familjen? Det visar sig inte minst när man spelar sällskapsspel, vilket brukar ta fram både det bästa och sämsta sidorna hos många. Men framför allt brukar det resultera i väldigt många skratt – vilket man verkligen inte kan få för mycket av. Det finns flera bra spel att välja mellan, här listar vi några av våra favoriter:

11 roliga sällskapsspel för vuxna

1. När då då? är verkligen ett klassiskt sällskapsspel där du ska placera stora och små händelser på en tidslinje. Du behöver inte vara bra på årtal, det räcker med en gnutta tur och uteslutningsmetoden så är du i hamn. Har du otur förlorar du alla dina kort och får börja om! Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

2. En annan riktig klassiker, som kan ta upp mycket av din tid, är Risk. Varje drag resulterar i en belöning eller förödelse, i jakten på att utöka ditt territorium. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

3. Här ska du placera ut världens underverk i rätt världsdel och land. Ett bra sätt att få omvärldskoll utan att faktiskt resa. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

4. Här är spelet för alla tv-seriegalningar. Tag chansen att glänsa med all din kunskap du tillskansat dig via många timmar framför tv:n. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

5. Sitter du bänkad framför SVT på fredagar klockan 20.00 under vinterhalvåret? Då vet du precis vad På Spåret sällskapsspelet går ut på. Vem har inte längtat efter att i ett tävlingssammanhang få uttala orden ”vart är vi på väg?” Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

6. Reglerna är enkla, försök göra dig förstådd. Ja med munstycket i munnen då såklart. Speak out är en garanterad skrattfest! Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

7. Som det står på kartongen är Ryktet går visk-leken, fast på papper. Du ska alltså rita ordet istället och skicka vidare din teckning istället för att viska. Det är så svårt att förstå vad andra ritat, vilket bäddar för många roliga missförstånd. Här kan du köpa det (länk till Tradedoubler.com)

8. En modern version av Tjuv & Polis. fast för vuxna. Vem vill inte leka brottsling och ha GW i hasorna och snabbt behöva sopa igen sina spår för att slippa häktet? Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

9. Gillar du onödig fakta? Då kommer du älska och antagligen vinna, detta spel. Idiotkunskap är en frågesport med 400 onödiga, roliga och superintressanta frågor. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

10. En stor favorit bland de som gillar strategispel. I Othello lär du dig reglerna på nolltid men du kan alltid fortsätta finslipa taktiska finesser. Här kan du köpa det (länk till Tradedoubler.com)

11. Hur väl känner du egentligen din partner? Ta tillfället i akt och spela Älskling som består av avslöjande frågor som ”vem är snålast i din släkt?” och ”skulle du kunna tänka dig att skaffa en tatuering med mitt namn?” Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

LÄS MER:

Här är 15 svinkul spel som lyfter alla förfester

7 kärlekspar på film som hatade varandra i verkligheten