Bridgerton, Marge Simpson och Game of Thrones

Roligaste och konstigaste missarna i filmer och tv-serier

Trots enorma budgetar och redigeringsresurser, slinker en hel del missar förbi både mitt framför näsan på kameramännen och i efterbearbetningen. Men uppmärksamma tittare missar det inte! Här har vi samlat 13 både nya och klassiska favorit-bloopers.

Saker ändrar plats och försvinner för att sedan mystiskt dyka upp igen när omtagningar klipps ihop. Mikrofoner som syns och kameror som speglar sig. Man åker runt i bilmodeller som ännu inte lanserats och spelar låtar som ännu inte släppts. Det finns otaliga exempel på ogenomtänkta detaljer och missar i Hollywood. Men här är några som är lite extra anmärkningsvärda.

Kaffekoppen i Game of Thrones

Kanske den mest ikoniska moderna filmmissen av alla: pappmuggen från Starbucks.

Gatränderna i Familjen Bridgerton

Serien utspelar sig som bekant på 1800-talet, men i en scen syns häst och vagn-ekipage på en väg målad med gula kantlinjer – något som började användas först på 1960-talet. Oops.

Marge är gravid med ett barn hon redan fött i Simpsons

När Marge berättar för Homer att hon är gravid med Maggie kan man samtidigt se en bild på Maggie på vardagsrumsväggen…

Cowboyen i Pirates of the Carribean

Jack Sparrows besättning var ett gäng skitiga rövare – förutom en snubbe, i vit t-shirt och cowboyhatt.

Lampan i Borta med vinden

Gaslampa med elsladd – en relativt ovanlig företeelse på 1800-talet.

Bilen i Braveheart

Också en riktig klassiker i dessa sammanhang, som liksom är för bra för att inte nämnas.

Kameramannen i Harry Potter

I Harry Potter och hemligheternas kammare kan man se en grupp Hogwarts-elever stå och titta på Draco – och, hoppsan! Bredvid står en vuxen man med en filmkamera.

Den klumpige soldaten i Star Wars

Också en riktig klassiker. När imperiets soldater rusar fram på jakt efter Luke, Leia och de andra inne i Dödsstjärnan dunkar en av soldaterna huvudet i en dörrkarm. Varför man inte filmade om scenen kan man ju fråga sig, men när filmerna släpptes i nyversion på dvd 2004 hade man lagt på ett tydligt ”donk” i scenen. Någon hade i alla fall humor i redigeringsrummet.

Plastflaskan i Downton Abbey

Inte på film, men väl i en reklambild för serien, som utspelar sig på 1920-talet. Inte första eller sista gången plastflaskor syns i bild, men den här var ovanligt tydlig.

Andningsfrågan i Buffy the Vampire Slayer

Enligt säsong ett andas inte vampyrer, en teori som förstärks när Angel inte kan göra hjärt-lungräddning. Men sedan både pratar och röker vampyrerna, vilket ju kräver andningsförmåga? Och Spike torteras genom drunkning?

Osama bin Ladens död i Breaking Bad

En av antagonisterna i Breaking Bad, Jack Welker, pratar om Bin Ladens död. Men scenen utspelar sig 2009 och Bin Laden dog inte förrän 2011. ”Tänkte inte på det.” erkände seriens skapare.

Telefonen i Pretty Little Liars

Aria svarar i telefon – upp och ner.

Flygplanet i De misstänkta

När man framifrån ser planet som håller på att landa har det fyra mindre motorer. Men i nästa klipp ser man det bakifrån, och då har motorerna ersatts av två stora.

Inspirerat av och bildcredd till: Buzzfeed, Moviemistakes, The Independent

Relaterade artiklar

Missarna från Harry Potter-filmerna som du inte har sett förut

8 roliga detaljer du missat helt i Monicas Vänner-lägenhet

6 märkliga detaljer i Carries lägenhet i Sex and the City