rumer säger ifrån efter kommentarerna om hennes kropp

Rumer Willis ryter ifrån efter kommentarerna om hennes kropp

Efter det att flera personer helt öppet kommenterat skådespelaren Rumer Willis kropp ryter hon nu ifrån.
”Jag vill sprida lite ljus över kroppsskam”, säger hon bland annat.
Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrar
0:49

Efter reklamen: Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrar

(0:49)

Slå på ljud

Efter det att skådespelaren Rumer Willis fått motta en hel drös med negativa kommentarer om hennes vikt på Instagram, ryter nu 32-åringen ifrån. De flesta av kroppskommentarerna går i stil med att hon ”är för smal” och att hon ”behöver äta mer”.

Rumer Willis om de elaka kommentarerna

”Jag vet att jag inte behöver göra det här egentligen, men jag vill anstränga mig genom att sprida lite ljus över kroppsskam och den taktiken man använder för att sprida den”, börjar Rumer Willis sitt inlägg på sociala medier. Hon fortsätter:

”Efter det att jag fått ett par riktigt olämpliga kommentarer efter de bilder som jag publicerade igår, lämnades jag verkligen helt nedstämd. Jag gillade verkligen de där löjliga bilderna som jag tagit. Och det var ur en konstig vinkel som gjorde att jag ser mycket mindre ut än vad jag egentligen är.”

”Det är inte er uppgift”

Dottern till skådisarna Demi Moore och Bruce Willis gjorde även klart att hon inte tycker att människor ska kommentera hennes kropp.

”Även fast ni kanske tror att det är er uppgift, eller att ni ens anser er ha rättigheten att lämna era ofiltrerade tankar och fördömande ord om min kropp helt öppet för alla och mig att se... Så är det inte så.”

Systrarna Scout Willis, Tallulah Willis and Rumer Willis på premiären av Once Upon a Time in Hollywood sommaren 2019.

Rumer Willis backar inte kroppsskam

Rumer Willis slog även fast att det är kontraproduktivt att lägga kommentarer om människors vikt på sociala medier. Det hjälper ingen att konfrontera någon om deras matvanor helt öppet, säger hon.

”Om det vore så att jag verkligen kämpade med någon form av ätstörning (vilket jag tacksamt nog inte gör) så hjälper det inte att gå på mig, och berätta för mig att jag är för smal, eller att jag behöver äta mer. Det hjälper absolut inte och det är ett exempel på kroppsskam.”

”Om ni verkligen är oroliga över min hälsa, eller över någon ni känner så är det bästa att ha en privat konversation med denna. Fråga hur personen mår och om den behöver stöd snarare än att publicera kommentarer öppet inför alla”, skriver hon och avslutar inlägget med att säga att hon absolut inte backar någon form av kroppsskam.

Rumer Willis om hånen över hennes utseende

Det är inte första gången Rumer Willis fräser ifrån vad gäller och utseende och kroppsskam. Nyligen talade hon även om hur hon som ung flyttade till Hollywood med sina kändisföräldrar, och om hur hon som kändisbarn fick utstå en massa näthat där flera personer gett sig på hennes utseende på skvallerbloggar etc.

– De sa att jag hade en för stor käke. De sa att jag hade ett potatishuvud. Och när du är 14 - 15, jag förstod inte ens mitt egna värde. Jag tänkte direkt typ: ”Okej, om jag blir smal och klär mig rätt så kommer jag ha ett värde”, berättade hon i HuffPost 2019.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Foto: TT

Relaterade artiklar
Svenska skådespelare i samma ålder – och vi blir riktigt förvirrade
Kevin Federline om Britneys Spears situation – så påverkar det barnen
Därför ryktas det om att Brad Pitt och Lykke Li dejtar