Så använder du Instagrams nya ansiktsfilter

Snapchat no more? Instagrams senaste uppdatering kan vara det som får dig att överge Snap för Insta.

Läs mer: Allt du behöver veta om Instagram Stories

Instagram har sakta men säkert satt eld i baken på Snapchat genom att lansera olika funktioner som påminner om den populära appens. Först kom möjligheten att skicka bilder i meddelanden, sen kom stories med klistermärken, pennor och andra funktioner som har gjort Instagram till ett allt mer populärt val.

Nu lanserar man ännu en funktion som tidigare varit Snapchats kanske första succé – ansiktsfilter. I ett nytt blogginlägg berättar att lanseringen till en början består av åtta olika ansiktsfilter i stories-funktionen med allt från blommor till kronor och kaninöron.

Filtrerna funkar även med Boomerang och Instagram passar på att lansera fler verktyg: ett rewind-verktyg som spelar din video baklänges och en handsfree-knapp. Du kan även spexa till din story med ett hashtag-klistermärke. Du kommer inte längre behöva trycka på ”ångra” varje gång du vill ta bort ett penseldrag från din story, nu finns nämligen ett suddgummi.

Så här gör du för att använda Instagrams ansiktsfilter:

Uppdatera Instagram till version 10.21 i App Store för iOS eller i Google Play för Android.

Svep till höger för att öppna stories-läget i appen. Det ska finnas en ny ikon som föreställer ett ansikte i nedre högra hörnet.

Klicka på den och välj och vraka bland alla filter! De går att använda både med den främre och bakre kameran och en del funkar tillsammans med en vän.

Foto: Instagram