Så firar kändisarna jul 2020 – efter hårda restriktionerna

Så firar kändisarna jul 2020 – efter hårda restriktionerna

Det blir en annorlunda jul i år, efter Folkhälsomyndighetens hårda restriktioner. Så här firar kändisarna sin jul i år!

Slå på ljud

Julen är här! Och det blir en annorlunda sådan för oss alla. Folkhälsomyndigheten har uppmanat oss till att inte fira med fler än åtta i sällskapet – om ens det. Våra äldre släktingar kanske vi träffar utomhus, eller inte alls.

Så här kommer kändisarna att fira sin julafton 2020.

Så firar Ryan Reynolds och Blake Lively jul 2020

Ryan Reynolds och Blake Lively kommer att fira med sina tre döttrar James, Inez och Betty. Men några vänner eller släktingar kommer inte att vara med på den stora dagen.

– Mina barn kommer inte att få träffa sina far- och morföräldrar den här julen. Eller vänner, eller fastrar eller farbröder. Det suger. Men hatten av till att så många andra gör precis samma sak, har Ryan förklarat på sin Instagram story.

Så firar Pernilla Wahlgren jul 2020

Pernilla Wahlgren, som varje julafton blir ett år äldre, kommer att fira sin julafton och födelsedag tillsammans med sin familj – sina fyra barn Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso, Benjamin Ingrosso och Theo Wahlgren, samt sina föräldrar Hans och Christina Schollin.

– Vi kommer att vara här, närmsta familjen. Jag och barnen, mamma och pappa. Det är så det blir, lugnt och sansat med folk man träffar hela tiden, säger Pernilla Wahlgren i sin podcast Wahlgren och Wistam.

Nytt för i år hos familjen är att det inte blir lika många julklappar som tidigare. I samma podd-avsnitt förklarar hon det nya upplägget.

– Vi har bestämt i vår familj att vi inte ska ge julklappar. Vi kör julklappsspelet, så en var, säger hon och tillägger:

– Jag kommer köpa till alla mina barn, det är ju ändå mina barn. Men då slipper jag köpa till mina bröder och till mamma och pappa.

Så firar Bianca Ingrosso jul 2020

Bianca Ingrosso, kommer alltså att tillbringa sin jul hemma hos sin mamma Pernilla Wahlgren på Lidingö. I en video på Youtube inför julen berättade Bianca däremot varför hon har svårt för sånt som hör julen till – som julpynt och julmusik som spelas för tidigt.

– Julen är lite kopplad till ångest för mig, så som säkert för många andra, säger hon och tillägger:

– Jag gillar julen, jag fyller år under jul, mamma med, min storebror med, mormor med, min farbror med, min kusin med – ni fattar. Men jag vet inte. Jag får bara lite panik på när man startar för tidigt, för då hinner man tröttna till själva julafton.

Ja, det är alltså inte bara mamma Pernilla Wahlgren som fyller år under julen (även om hon knep självaste julafton), det är flera andra familjemedlemmar som ska firas under julen. Bianca Ingrosso blir 26 den 30 januari – på samma dag som hennes storebror Oliver fyller 31! Hurra!

Så firar Isabella Löwengrip jul 2020

Förra året firade Isabella Löwengrip jul ihop med sin ex-make Odd Spångberg och deras gemensamma barn Gillis och Sally. Men i år kommer hon inte att fira med Odd. Men barnen däremot, kommer att fira med båda sina föräldrar under dagen.

”Eftersom jag inte firat julafton med min släkt på många många år så har jag inte så mycket egna traditioner. Odd och jag skapade våra men det var fyra år sedan. Det gäller för mig att hitta mina traditioner med barnen. Hittills har vi pyntat hemmet och bakat pepparkakor. Jag vill fortsätta med julbaket varje år så att barnen tycker att det är mysigt. De älskar marsipan så något med det. Sedan tänkte jag beställa hem julmat (en massa restauranger gör färdiga kassar) och ha uppesittarkväll kvällen innan. Barnen får ha på sig pyjamas, äta skinksmörgåsar framför en julfilm”, skriver Isabella i ett inlägg på bloggen, och fortsätter:

”På julaftonsmorgonen tänkte jag att vi går upp tidigt, äter gröt ihop och sedan får barnen öppna sina paket. De åker nämligen till Odd vid lunch, så har vi gjort i alla år. På Odds sida finns det släkt och en massa kusiner i samma åldrar så det är roligare för dom att vara där än bara med mig (och Paul). Så helt enkelt, barnen få maxa julmyset här innan jul. Ha uppesittarkväll och julaftonsmorgon med mig. Sedan har jag barnen under alla mellandagar och om det är snö blir det snowracer-dagar”.

Så när barnen befinner sig hemma hos Odd så kommer Isabella att få egentid ihop med sin kärlek Paul Sundvik.

Så firar Kenza Zouiten Subosic jul 2020

För Kenza Zouiten Subosic blir det ett julfirande med sina närmsta, trots att det är något fler än vad Folkhälsomyndigheten rekommenderat.

– Det blir jag och sju personer, säger Kenza i en Youtube-video, som sedan snabbt tillägger:

– Nej vi blir faktiskt nio. Det är vår närmsta familj, det är inte så att vi kommer kasta ut ett av barnen.

Hon förklarar att hon träffar dessa personer i princip dagligen.

Så firar Penny Parnevik jul 2020

I en vlogg från Florida berättar Penny Parnevik hur hon kommer att fira jul i år.

– Eftersom att jag, Douglas och Atticus ska fira Murray-jul i år, alltså i Sverige med Murray-släkten, så tänkte vi passa på att få lite julmys när vi ändå är i Florida, som låter sina youtube-tittare hänga med på när hela familjen Parnevik, inklusive Douglas och sonen Atticus, klär julgranen i matchande julpyjamasar.

Tidigare år har vi sett Penny Parnevik fira jul med stora delar av den stora Parneviks-släkten, som kommit på besök hem till Mia och Jesper i villan i Florida. Men en jul i Florida blir det alltså inte för Penny – och vi kan anta att det inte blir något större släktfirande i huset vid stranden som de så fint kallar för Casa Mia.

Så firar Sofia Wistam jul 2020

I samma podd-avsnitt som Pernilla Wahlgren avslöjade hur hon skulle fira sin jul så berättade hennes vän och podd-kollega Sofia Wistam om sin jul.

– Jag kommer att vara hemma, bara med Magnus och barnen. Och jag hoppas att jag får träffa mamma, utomhus tror jag. Nu får man bara bita ihop den sista tiden tills vaccinet kommer, säger Sofia Wistam som förklarar att hon inte träffat sin mamma på flera månader.

Men det kan bli så att maken Magnus, barnen och hennes mamma inte blir de enda som hon träffar på julafton. Tidigare jular har hon kikat förbi hemma hos födelsedagsbarnet Pernilla Wahlgren, och så kan det bli även i år.

– Jag tror att jag kommer förbi. Jag brukar ju komma förbi, säger Sofia och Pernilla säger då:

– Det måste du ju få. Vi träffas ju hela tiden. Gör du det så är du hjärtligt välkommen.

Så firar Margaux Dietz jul 2020

Margaux Dietz har sålt sin lägenhet och får inte tillträde till sina nya lägenhet förrän i februari, och bor därför på hotell tills inflytt. Julen kommer för henne att firas på hotellrummet, utan sonen Arnold, som ska tillbringa tio dagar med sin pappa Jacob Liebermann. Och planen är att bara va, som hon beskrev det i sin podcast.

– Eftersom att Arnold ska vara med Jacob så ska jag bara vara i mitt hotellrum, säger Margaux och hennes storebror Theo föreslår då:

– Kör lite roomservice, skäm bort dig.

Något som Margaux tycker låter som en toppenidé.

– På julafton? Ja!

Foto: TT

Relaterade artiklar
Så gör du julbordet grönare – 12 tips på veganska alternativ
Kenza uppmanar till en alkoholfri jul – efter sin tuffa uppväxt
Sofia Börjesson: Självmorden ökar runt jul (och i slutet av en kris!) – se den som är ensam