Ida Elise Broch i hjem til jul

Så gick det sedan för Ida Elise Broch från Hjem til jul

Två år i rad bänkade vi oss framför Hjem til jul på Netflix. Någon tredje säsong blir det inte så nu kikar vi på hur det har gått för seriens stjärna Ida Elise Broch istället.
TV: Här platserna från dina favorit julfilmer - som du kan besöka i verkligheten
1:34

Efter reklamen: TV: Här platserna från dina favorit julfilmer - som du kan besöka i verkligheten

(1:34)

Slå på ljud

I december 2019 kom Hjem til jul till Neflix och gav oss alla den där otroligt finstämda romantiska jul-feelingen som man kan längta hela året efter. I säsong 1 av den norska originalserien fick vi bekanta oss med barnmorskan Johanne (spelad av Ida Elise Broch) som börjar bli trött på att vara den eviga singeln på julafton. Johanne sjösätter därför ett projekt – att hitta en partner att ta hem till släkten på jul.

ida elise broch och felix sandman

Svenske Felix Sandman spelade ett av Johannes kärleksintressen i Hjem til jul.

En av karaktärerna som fångar hennes intresse är Jonas (spelad av Felix Sandman).

Serien utspelar sig i en idyllisk norsk småstadsmiljö där juleljusen lyser upp de pittoreska gatorna. Det bjuds på julstämning i barer, affärer och julmarknader som Johanne besöker. Ja, mysfaktorn är maxad! Plus såklart att det är en härlig romcom-inramning på alltihop.

scen ur hjem til jul

Julkänslan var maxad i Hjem til jul och Hjem til jul 2 som släpptes på Netflix i december 2019 respektiva 2020.

Eftersom historien fick ett vackert slut (nej, vi ska inte spoila!) i säsong 2, har huvudrollsinnehavaren Ida Elise Broch nu gått vidare till andra projekt. Så gick det sedan för henne!

Pluggade på SKAM-skolan Hartvig Nissen

Ida Elise Broch är en hyllad skådespelare i hemlandet Norge. Hon föddes i Oslo för 34 år sedan och har två halvsyskon, den kände norske skådespelaren Nicolai Cleve Broch och arkitekten Christian Cleve Broch.

ida elise broch vid premiären av lillyhammer säsong 3 år 2014

Ida Elise Broch vid premiären av Netflix-serien Lillyhammer säsong 3 i New York 2014.

Ida Elise studerade drama vid gymnasieskolan Hartvig Nissen, för övrigt samma skola som karaktärerna i SKAM går på, och Romerike folkhögskola. Som 20-åring lämnade Ida Elise plugget för en roll i norska filmen Mannen som elsket Yngve. Året därpå började hon på dramalinjen vid Konsthögskolan i Oslo. Efter studierna har hennes cv fyllts på med roller i norska serier som Lilyhammer, Det tredje ögat och En natt.

Moppsen Toni har eget Instagramkonto

Ida Elise bor idag kvar i Oslo med en liten mopshund som hon har skapat ett eget konto åt på Instagram. På konton Toni Puglife visar Ida Elise upp gosiga stunder med sin pälskling.

”My World” lyder caption till ett bildspel där Toni get Ida Elise en puss på munnen.

I ett annat inlägg firar Toni och matte Norges nationaldag på den 17 maj.

Aktuell i Fenris på Viaplay

ida elise broch i fenris

CIda Elise Broch har huvudrollen i den kommande thrillerserien Fenris på Viaplay.

För den som vill se mer av Ida Elise Broch blir väntan inte så lång. Hon jobbar just nu med inspelningarna av en ny norsk dramaserie för Viaplay. I Fenris berättas historien om ett mystiskt försvinnande av en liten pojke i en avlägsen och vargtät skog vid svenska gränsen. Ida Elise spelar biologen Emma som vid ett besök i skogen fått upp spåren efter pojken.

– Jag var helt uppslukad när jag läste manuset första gången. Det var så spännande att jag inte kunde lägga ner det. Emma är ett mysterium och påminner mig lite om Ibsens Hedda Gabler som jag spelade på scen: oåtkomlig och extremt komplex, säger Ida Elise i ett pressmeddelande.

Fenris säsong 1 består av sex avsnitt och släpps på Viaplay under 2022.

Foto: Netflix, Nordisk Film/Simen Alsvik, TT

Källa: Imdb

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
1:48

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(1:48)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Felix Sandman avslöjar detaljen vi inte anade i Hjem til jul 2
Sugen på huset från din favoritjulfilm? Så mycket kostar det
Romantiska julfilmer – 9 klassiker för den perfekta myskvällen