Så gör du din egen Game of Thrones-cape – Ikea släpper officiella instruktioner

Så gör du din egen Game of Thrones-cape – Ikea släpper officiella instruktioner

Har du alltid velat vara lika cool som Jon Snow när han med en päls om axlarna blickar ut över The North? Nu kan du, tack vare Ikea.

När nyheten kom att pälsarna i omåttligt populära serien Game of Thrones faktiskt gjordes av Ikea-mattor gick nätet i taket. För tanken att Jon Snow blickar ut över muren iklädd en ”Skold” eller ”Ludde”-matta är nästan lite för sjuk.

Kostymören Michele Clapton förklarade dock att mattorna skärs, rakas, färgas och därefter vaxas för att passa in i serien. Och anledningen till att mattorna används ska vara enkel – budget.

– Budgeten är densamma varje år oavsett vad vi filmar. Det är okej, men det är aldrig nog. Begränsningar får dig att vara mer fiffig, säger Michele, uppger Nöjesbladet.

Missa inte! Game of Thrones-skaparen avslöjade just att det finns attraktion mellan ni-vet-vilka


När informationen nådde Ikea var de dock inte sena på att skoja lite med HBO-serien. I dag kunde nämligen sajten Mashable avslöja att möbeljätten tagit fram en instruktionsmanual på hur du gör din egen cape.

Foto: Ikea

Instruktionerna är i stil med Ikeas typiska bilder och allt du tycks behöva är mattan och en sax. Tadaa! Du är nu Jon Snow. Eller, typ i alla fall. Tyvärr ingår varken svallande hår, skägg eller svärd i paketet.

Läs också: Tio år sedan The O.C. – det gör skådisarna (och så ser de ut) i dag