Nu lanserar Trädgården ett nytt kösystem – din chans att komma in?

Snart öppnar en av giganterna i sommarstockholms klubbliv – Trädgården. Mycket är sig likt men nytt för i år är bland annat en fast livescen och ett uppdaterat kösystem.

Ett säkert tecken på att sommaren snart kommit till Stockholm är säsongspremiären för Sveriges kanske största sommarklubb. Fredag den 5 maj är det dag – då öppnar Trädgården. Baaam tog ett snack med Camilla Almqvist Terán, en av hjärnorna bakom verksamheten, om den legendariska kön, bästa hångelplatsen och sommarens liveakter.

Vad är nytt för i år på Trädgården?

– Vi har byggt om hela kyrkan och byggt en ny livescen. Tidigare har vi byggt scenen för varje spelning. Nu kommer den vara permanent och det är dubbelt så många livespelningar.

Vilka större spelningar kommer ni ha i sommar?

– På premiären kommer Gnucci att spela och i vanlig Trädgården-tradition avslutar vi säsongen med en stor spelning med Dungen. Vi har även daytime sessions som är våra dagsfester och kanske vårt mest lyckade koncept. Det brukar bli jättemysigt med dans i solskenet och det är då vi bokar våra största akter.


Vilken dag i veckan har man störst chans att slippa kön?

– Om man vill skippa kön helt är det bästa att komma hit när det är riktigt dåligt väder. Det är ett så stort ställe så det blir kö men det brukar gå snabbt. Inför premiären försöker vi göra det lite lättare. Det kommer finns en egen kö för folk som har signat upp sig och är medlemmar, det kan man göra under en begränsad tid via vår Facebooksida. Kösystemet kommer finnas hela sommaren. Man måste fortfarande betala inträde men står i en egen fil i kön.

(Möjligheten att anmäla sig för medlemskap lanserades under tisdagen och blev snabbt fullt. På sin Facebooksida skriver Trädgården att de återkommer med fler chanser efter premiären, red. anm.)

Vilken tid är smartast att komma?

– Kom relativt tidigt. Kön brukar vara som värst vid 23-00-tiden. Det är så mycket fokus på den där kön men det går att komma in.

Hur får man ett Trädgårdenkort?

– Vi har avsatt tio Trädgårdenkort som ger fri entre för dig plus en vän som vi tävlar ut.

Var är bästa hångelplatsen på Trädgården?

– I Kyrkan! Där brukar det vara ganska mycket space och lite lugnare.

Foto: Izabella Englund

Vad är dina favoritplatser?

– Baksidan. Det är lite mindre och intimare och musiken som spelas där är åt det flummigare hållet. Jag gillar Växthuset också och terrassen där man kan dricka en drink.

Förra året testade ni att minska på antalet vakter och istället ha servicevärdar som skulle motverka rasism och sexism. Hur gick det?

– Det gick bra. Det var första sommaren vi gjorde det och vi kommer fortsätta med det nu och utveckla med mer samtal och utbildningar. Vi vill riva barriären som ibland kan uppstå i klubbmiljöer mellan vakter och gäster.

Foto: Izabella Englund