new girl - zooey deschanel

Så lever Zooey Deschanel i dag – efter att New Girl lades ner

För tre år sedan fick vi se det sista av Jess och company succéserien New girl. Sedan dess har har huvudrollsinnehavaren Zooey Deschanel legat lågt.
Det här gör hon i dag!
4 Scener från New Girl vi aldrig glömmer
0:53

Efter reklamen: 4 Scener från New Girl vi aldrig glömmer

(0:53)

Slå på ljud

Zooey Deschanel, 41, gjorde sin skådespelardebut som 19-åring i drama-komedin Mumford som kom ut 1999. Efter det har vi sett henne i sci-fi-komedin Liftarens guide till galaxen, romantiska komedin 500 days of summer, Yes man tillsammans med Jim Carrey och – så klart – komediserien New girl.

zooey deschanel som jess i new girl.

Den amerikanska komedin New girl sändes mellan 2011 och 2018 – och Zooey Deschanel är sedan dess alltid kopplad till rollen som Jess i serien.

Tre år sedan sista avsnittet av New girl

Nu är det tre år sedan som den populära tv-serien New girl sände sitt sista avsnitt, och det var då det sista vi såg av Jessica ”Jess” Day, Nicholas ”Nick” Miller, Winston Schmidt, Winston ”Winnie” Léandre Bishop, Cecilia ”Cece” Parekh och Ernie ”Coach” (ja, ifall det inte vankas ett reunion-avsnitt inom ett par år..!).

Jake Johnson, Damon Wayans, Jr., Zooey Deschanel, Max Greenfield, Lamorne Morris under säsong fyra av New girl, 2014.

Jake Johnson, Damon Wayans, Jr., Zooey Deschanel, Max Greenfield, Lamorne Morris under säsong fyra av New girl, 2014.

Efter rollen som Jess, har Zooey Deschanel tagit det lugnt med skådespeleriet. I fjol gjorde hon dock rösten till Bridget i Trolls 2: Världsturnén, och efter det dök hon upp i Katy Perrys musikvideo till Not the end of the world som släpptes i december 2020. I videon misstar utomjordingar henne för popstjärnan och dubbelgångaren och för bort henne för att rädda henne från jordens undergång.

Lamorne Morris, Max Greenfield, Hannah Simone, Zooey Deschanel, Jake Johnson under den sjunde säsongen av New Girl, 2018.

Lamorne Morris, Max Greenfield, Hannah Simone, Zooey Deschanel, Jake Johnson under den sjunde säsongen av New girl, 2018.

Zooey Deschanels barn – och nya kille

Zooey Deschanel har de två barnen Elsie Otter Pechenik, 6, och Charlie Wolf Pechenik, 4, tillsammans med ex-maken tillika filmproducenten Jacob Pechenik som gick skilda vägar 2019.

Efter det blev hon tillsammans med den kanadensiske tv-profilen Jonathan Scott som i dagarna gick ut och berättade om en gullig händelse rörande sin bonusdotter Elsie Otter.

Pojkvännens fina ord om Zooeys dotter

Eftersom både Zooey Deschanel och pojkvännen Jonathan Scott är väldigt engagerade i miljöfrågor medverkade de nyligen i Environmental Media Association Awards – en gala som prisar de tv-program och filmer med ett tydligt miljöbudskap. Under hans tal berättade han om vad Zooey Deschanels dotter gör för att ta hand om miljön.

– Det gulligaste var när Elsie skrev ett brev till vår senator, börjar Jonathan Scott.

– Hur fint är det inte egentligen att en sexåring valde att skriva ett brev till senatorn i vilken hon uppmärksammar allt skräp, och allt avfall.

– Hon gjorde klart för senatorn att människor i världen slänger för mycket skräp. Och nu när jag tänker efter så var hon faktiskt fem år gammal när hon skickade det! Hon är väldigt medveten, säger han och gör klart att familjen i stort gör allt för att hålla sig miljömedvetna, både vad gäller kost och hur de lever.

zooey deschanel och pojkvännen Jonathan Scott

Zooey Deschanel och pojkvännen Jonathan Scott.

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar
Zooey Deschanel chockar följarna – oigenkännlig utan lugg
Det är en björn med i varje New Girl-avsnitt – nej, vi skojar inte!
11 kändisar vars föräldrar är kändisdoldisar