Kim Kardashian tjänar så mycket på ett inlägg på Instagram

Så mycket tjänar Kim Kardashian på ett (!) Instagraminlägg

Att influencers tjänar pengar på sina Instagramflöden är knappast en nyhet. Men när Kim Kardashian nu berättar vad hon får för ett enda inlägg är det ändå uppseendeväckande.

Kim Kardashian är en av världens absolut mäktigaste influencers och har också ett av de största Instagramkontona. Med sina 137 miljoner följare är hon med i topp 5-striden om vem som har flest följare, något som såklart är oerhört viktigt när man gör business på sitt konto.

Och när den amerikanska sajten TMZ nu kan avslöja precis hur mycket business det blir är det ändå en förvånande hög siffra.


Bakgrunden till avslöjandet ligger i en rättstvist. Kim Kardashian har nämligen anklagat ett amerikanskt klädmärke för att olovligen ha använt hennes bilder i reklamsyften och har nu stämt dem på 46 miljoner kronor. Och för att verkligen understryka hur dyrt hennes ansikte är går hon i tvisten in på vad hon tar för ett reklaminlägg på sin Instagram.

I dokumenten till rättegången går det att läsa att summan för ett enda inlägg rör sig mellan 2,8 och 4,8 miljoner kronor. Det finns dock rykten som menar att detta ändå är i underkant och att en källa TMZ varit i kontakt med menar att det kan röra sig om summor uppemot 10 miljoner kronor.

Bra cashflow, minst sagt.

Läs mer:

Topp 5: Här är kvinnorna som tjänar mest pengar på Instagram

Zara Larsson avslöjar: ”Det tjänar jag på ett Instagraminlägg”

Så mycket tjänar Kendall Jenner och Gigi Hadid på Instagram

Foto: TT/Instagram: Kim Kardashian