Så påverkades Penny Parnevik och Douglas relation av flytten till Sverige

Så påverkades Penny Parnevik och Douglas relation av flytten till Sverige

Pandemin fick Penny Parnevik och Douglas Murray att ta sitt pick och pack från USA och för att bosätta sig i Sverige. Nu berättar tvåbarnsmamman hur deras relation påverkats till det bättre av flytten.
TV: Penny Parneviks och Douglas Murrays kärlekssaga
1:15

Efter reklamen: TV: Penny Parneviks och Douglas Murrays kärlekssaga

(1:15)

Slå på ljud

Pandemin har ställt om livet för många. För tvåbarnsföräldrarna Penny Parnevik och Douglas Murray blev livets omställningar till det bättre. Paret som innan bott i USA tog sitt pick och pack och flyttade till Sverige, något som Penny berättar gjort gott för deras relation.

”Det bästa beslutet vi har tagit”

I en intervju med mama förklarar Penny att flytten från USA till Sverige förändrat rollerna i hemmet helt.

– Vi beslutade oss för att flytta till Sverige, vilket är det bästa beslutet vi har tagit. Det förbättrade min och Douglas dynamik och förändrade våra roller. Vi gick från att bo i Kalifornien, där jag tog cirka åttio procent av jobbet som hade med hemmet och Atticus att göra, till att vi idag sköter allt fifty-fifty så gott det går. Det har känts väldigt coolt och har varit otroligt fint för oss att få göra den förändringen tillsammans. En pandemi är aldrig en bra sak men för mig har det blivit en påminnelse om att jag är privilegierad, säger Penny.

Innan hon fick sitt första barn såg hon framför sig att hon skulle bli en ”stay at home mom”, något som inte är helt ovanligt i USA. Men flytten till Sverige fick henne att inse att hon hellre delar på ansvaret för barnen, och att hon får utrymme till att vara sin egna individ.

Vill vänta med en tredje graviditet

Redan när vi för första gången fick en inblick i Penny Parneviks liv i familjens tv-program Parneviks, som hade premiär 2015, fick vi veta att hennes stora dröm var att bli mamma åt flera barn. Idag är hon mamma till sonen Atticus och dottern Pebble, och trots att drömmen om flera barn återstår så är hon inte alls sugen på att bli gravid igen – än.

På Instagram förklarade hon nyligen att en graviditet gärna får vänta, att hon är ”livrädd” för att hon skulle bli gravid nu.

”Jag känner att jag precis närmar mig att få mitt liv ”tillbaka”. Med det menar jag att jag är taggad på att jobba, ha kul med mina syskon/vänner, gifta mig med Douglas, vara aktiv, och så vidare. Att bli gravid just nu skulle vara tufft mentalt och fysiskt”, förklarade hon då.

Foto: Instagram, TT

Se också: 5 saker du inte visste om Penny Parnevik
1:18

Efter reklamen: Se också: 5 saker du inte visste om Penny Parnevik

(1:18)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Penny Parnevik om sin förlossningsdepression
Peg Parnevik om okända relationen efter uppbrottet från Filip
Penny Parnevik knep för sexlivet som småbarnsmor: ”Går upp och ned”