harry potter och ginny weasley med sina tre barn, bild ur filmatiseringen av Harry Potter och dödsrelikerna del två

Så ser Harry Potter och Ginny Weasleys tre barn ut idag

Harry Potter och kärleken Ginny Weasley fick varann till sist och levde sedan lyckliga i alla sina dar. Så här ser skådespelarna som spelade deras tre barn James, Albus och Lily ut idag!
TV: Det här gör Harry Potter-skådespelarna idag
2:13

Efter reklamen: TV: Det här gör Harry Potter-skådespelarna idag

(2:13)

Slå på ljud

Redan i den andra av sju böcker om Harry Potter, Harry Potter och hemligheternas kammare, får Ginny Weasley upp ögonen för storebror Rons bästa vän Harry Potter. Det ska sedan dröja till den sjätte boken, Harry Potter och halvblodsprinsen, innan Harry inser att han har utvecklat romantiska känslor för henne också.

ginny och harry, bild från filmatiseringen av harry potter och dödsrelikerna

Harry Potter, spelad av Daniel Radcliffe, och Ginny Weasley, spelad av Bonnie Wright, blev ett par till slut.

I epilogen till den sista boken, Harry Potter och dödsrelikerna, har Harry och Ginny gift sig. De har fått tre barn; James Sirius, Albus Severus och Lily Luna. I filmatiseringen av sista boken, som delades upp i två filmer, spelas Harry Potter (Daniel Radcliffe) och Ginny Weasleys (Bonnie Wright) barn av Will Dunn, Arthur Bowen och Daphne de Beistegui.

Vi har tagit reda på hur de lever och ser ut idag – 10 år efter sagans slut.

James Sirius spelades av Will Dunn

will dunn i rollen som james sirius

Will Dunn i rollen som James Sirius Potter.

Will Dunn spelade James Sirius Potter, Harry och Ginnys förstfödda son. I epilogen till sista boken går James på Hogwarts i Griffindors elevhem, precis som föräldrarna en gång gjorde. Rollen som James Sirius var Will Dunns första och mycket mer har det sedan inte blivit.

Idag är skådespelaren 25 år och har sadlat om sig till ljuddesigner för tv-spel. Enligt Imdb står Will bakom ljudet i storsäljande spel som Battlefield V och Battlefield 2042. Han satsar även på en artistkarriär under namnet WOL. I profilen till sin Facebooksida skriver Will om sitt artistprojekt att ”WOL är musikern och (den väldigt pensionerade) skådespelaren Will Dunn”.

Han postar även bilder som skvallrar om hur han ser ut idag:

Albus Severus spelades av Arthur Bowen

arthur bowen i rollen som albus severus

Arthus Bowen i rollen som Albus Severus Potter.

Harry och Ginnys andra barn, Albus Severus, spelades av Arthur Bowen. Vi får veta under epilogen att han just ska börja på Hogwarts och är nervös över vilket elevhem han ska sorteras in i. Harry försöker lugna sin son med orden ”Du har fått namn efter två rektorer på Hogwarts. En av dem tillhörde Slytherin och han var nog den modigaste man jag nånsin känt”. Harry syftar förstås på Albus Dumbledore och Severus Snape.

Inte heller Arthur har fortsatt inom skådespeleriet sedan rollen i HP. Han är aktiv på Twitter och beskriver sig själv med orden ”har spelat i Harry Potter”. Att han har ett stort fotbollsintresse framgår av tweetsen som han postar. På Instagram postar Arthur bilder från sitt liv idag, han läser på universitet men det framgår inte inom vilket fält.

Lily Luna spelades av Daphne de Beistegui

Daphne de Beistegui i rollen som lily luna potter

Daphne de Beistegui spelade minstingen Lily Luna Potter.

Lily Luna är yngst i familjen Potter-Weasleys syskonskara och ser i epilogen med stor avund på medan storebrorsorna gör sig redo för skolstart på Hogwarts. Hon är döpt efter Harrys mor Lily Potter, och har sin mamma Ginnys eldröda hårsvall.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Det börjar bli tjatigt nu, men faktum är att inte heller Daphne de Beistegui har fortsatt med skådespeleri efter sin roll som Lily Luna. Hon är idag 21 år och intresserar sig för bild- och videoredigering. På Youtube har hon lagt upp ett videoklipp med titeln ”Want you back - Harry Potter” i vilket hon redigerat ihop bilder från HP-upplevelsen.

”Ärligt talat, så här känner jag när jag kollar igenom bilder från Harry Potter. Särskilt med tanke på det liv vi lever nu”, skriver hon intill klippet. Videon postades mitt under pandemin, därav att hon gjorde denna reflektion.

Foto: Warner Bros, TT

TV: 5 snackisar från veckan som gått
1:23

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(1:23)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Så skulle livet på Hogwarts se ut – om riktiga tonåringar bodde där
Harry Potter-stjärnan Tom Felton om kärleksryktet med Emma Watson
Hugh Grant – och 8 andra skådisar som nästan fick en roll i Harry Potter