Hela gänget i Abu Dhabi

Så slutade Sex and the City sist – minns du?

Hur slutade egentligen filmen Sex and the City 2? Var lämnade vi Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha för tio år sedan? Sviktar minnet – kolla in vår recap inför gängets återkomst med And just like that...!

Nyss kom den glädjande nyheten att Sex and the City kommer tillbaka! I nya And just like that… kommer vi få följa Carrie, Miranda och Charlotte, som nu är i femtioårsåldern. Ny titel, men samma karaktärer alltså. Den enda som saknas är Samantha (Kim Cattrall). Exakt varför Samantha inte kommer vara med i And Just Like That är i dagsläget oklart, liksom hur man kommer att förklara hennes frånvaro.

Sedan originalserien slutade sändas 2004 (2005 i Sverige) har vi ju fått återse gänget i två filmer, som hade premiär 2008 och 2010. Men eftersom det faktiskt var över tio år sedan kan det vara på sin plats med en uppfräschning av minnet – hur slutade egentligen den andra filmen om Sex and the City, som ju utspelar sig till stora delar i Abu Dhabi? Det ger också en liten hint om vad vi kan vad vänta oss när vi äntligen får återse gänget igen.

Så här slutade filmen Sex and the City 2:

Carrie

När gänget åker iväg har Carrie och Big en liten fnurra på tråden. Carrie tycker att Big blivit tråkig och förutsägbar på senaste, samtidigt som Big föreslår att de ska vika ett par dagar i veckan åt egentid. Han vill ligga i soffan ifred, utan att någon gnäller på honom.

Olägligt nog för någon som har det lite struligt, händer sedan det osannolika – Carrie springer på exet Aidan på souken i Abu Dhabi. De äter middag ihop – och kvällen slutar med en kyss.

Carrie ringer och erkänner kyssen för Big, som inte tar nyheten särskilt väl. Och Carrie är ambivalent. Men, hon inser till slut att Big är den rätte för henne. När hon kommer hem berättar Big hur mycket kyssen med Aidan tärt på honom. Men han förlåter henne och de återförenas med ett löfte om att aldrig bli ett ”tråkigt gift par”. I slutscenen ser man de två mysa i soffan framför svartvit film, samtidigt som orden The End visas på sant filmiskt vis.

Miranda

Miranda förlät ju Steves otrohet i den första filmen och de två är nu lyckliga tillsammans, utan något större drama. Dock slits hon mellan föräldraskapets dåliga samvete och sitt krävande jobb. I slutet av SATC 2 verkar det dock lösa sig då hon får ett nytt jobb på en mer kvinnovänlig och flexibel byrå.

Charlotte

Charlotte är gift med Harry och de har två döttrar. Men, hon oroar sig för han har en affär med nannyn, Erin. Efter att ha oroat bort hela semestern visar det sig som tur är att Erin föredrar kvinnor, närmare bestämt en annan het nanny. Charlotte beslutar sig också för att då och då låna Carries gamla lägenhet (som bara står tom?) för att få en stund för sig själv ibland, hon också.

Samantha

Samantha, som ju som sagt inte återvänder för rebooten, lämnar serien på typiskt Samantha-vis – med ett hett ligg med danske Rikard. Rikard vem? Han och Samantha träffas i Abu Dhabi och deras heta relation leder bland annat till att Samantha arresteras efter att paret blivit påkomna mitt i en sexakt på stranden.

Vad hände med den unge hunken Smith förresten undrar du? Jo, de skildes åt i första filmen, och är fortfarande goda vänner. Förhoppningsvis får vi en liten inblick i Samanthas nuvarande liv i den kommande serien, trots att hon själv inte är med.

Foto: HBO

Kändisarna du inte visste (eller glömt) var med i Sex and the City

Sex And The City kommer tillbaka – här är allt vi vet