Sabina Ddumba i Baaams podd: Som svart var jag aldrig den snygga tjejen

Sabina Ddumba i Baaams podd: Som svart var jag aldrig den snygga tjejen

Artisten Sabina Ddumba berättar i Baaams podd om hur det är att försöka passa in, att växa upp som svart kvinna i Sverige och om sina vilda tonår: ”Jag har gjort mycket dumma saker”, avslöjar hon.

Artisten och Baaam-favoriten Sabina Ddumba, 23, är första gäst i Baaams podd. Hon berättar generöst om sina tonår för programledarna och författarna Johanna Wester och Diana Olofsson.


Sabina Ddumba, som är högaktuell som ny deltagare i nästa säsong av Så mycket bättre, pratar bland annat om känslorna kring att förlora sin mamma och hur det var att växa upp som svart kvinna i Sverige.

– Den snygga tjejen var den med det långa, raka håret. Det var aldrig the girl with the kinky hair och den lilla tofsen. Jag är så trött på det här skönhetsidealet – vem bestämde att när jag var mindre söt än någon annan när jag var liten?

Jag drack vodkaflaskan som om det var saft.

När råd till unga kvinnor kommer på tal är det flera minnen som har dröjt sig kvar. Ett av dem är en kväll när hon och hennes vänner skulle ha ”hemmachill” och någon hade fått tag i vodka. Men inget groggvirke.

– Jag drack den vodkaflaskan som om det var saft. Man kan säga att jag fick ångra det.

Sabina berättar hur hon tror att hon gjorde det för att vara cool och att hon lärde sig en läxa. När hon vaknade upp var hon hos hemma hos en killkompis, vars familj var hemma.

– Jag bara: Tack för att ni tog hand om mig, mitt fulla as, säger hon och fortsätter:

– Men jag lärde mig. Det fanns inte en rolig stund när jag drack den vodkan. Varför gjorde jag det? Jo, för att jag ville passa in, säger hon i podden.


Baaams tf chefredaktör Nathalie Mark med Diana Olofsson, Sabina Ddumba och Johanna Wester.

Hör Sabina Ddumba berätta hela storyn i  ”När jag var 15”.

Podden baseras på boken ”Saker jag hade velat veta när jag var 15”. I nästa avsnitt får du möta Underbara Clara.
In och lyssna på Acast

…Eller på iTunes 

Läs även: ”Det blir många skratt och ett och annat tårat öga”