Moa Alfredsson är Baaams nya bloggare

Säg hej till Moa Alfredsson – Baaams nya bloggare!

Baaams bloggfamilj växer så det knakar och nu är vi så glada att få hälsa Moa Alfredsson välkommen till oss! Lär känna henne här!

Vi är så stolta och peppade på att få välkomna Moa Alfredsson till Baaams bloggfamilj. Moa är journalisten från västkusten som skriver om skönhet, populärkultur och relationer. Hon älskar Photoshop och är besatt av att veta exakt vilka sminkprodukter som skådespelare burit i olika filmer och serier.


Moa, stort välkommen! Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Så himla roligt! Baaam känns som en modern online tidning som täcker in allt jag vill läsa om – från politik till mode. Jag är också så taggad att få vara en del av det fantastiska bloggteamet.

För de som inte känner dig – vem är du?

– Jag heter Moa, jag bor på västkusten och har en hund som heter Ewald. Jag jobbar som journalist och skriver om skönhet, populärkultur och relationer för bland annat ELLE och Aftonbladet. Och jag har tidigare bloggat om beauty på Veckorevyn och ELLE.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– Det kommer självklart bli en himla massa hudvård eftersom jag är besatt. Sen tänker jag att jag också kommer börja slänga in lite populärkulturstips eftersom det är perfekt att kombinera med ansiktsmasken en tisdagskväll. Och kanske, om jag känner mig bold, lite mode. I min ödmjuka mening är jag expert på att hitta otroliga secondhand fynd så det kanske blir lite tips på hur man kan hitta en Pradajacka till rimligt pris.

Dina unika (och fantastiska!) bilder i bloggen utmärker sig verkligen mot andra skönhetsbloggar, vad är bakgrunden till dem?

– Jag gillar photoshop! Haha, där känner jag mig fri. Och det finns så många andra otroliga skönhetsbloggar som tar fantastiska foton som jag aldrig skulle kunna.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Du beskriver din blogg med en ”you CAN sit with us”-känsla, berätta vad det innebär för dig?

– Jag hade tydligen tittat för mycket på Mean Girls när jag skrev så. Men jag tycker att mode och bloggvärlden, speciellt när man står utanför, kan kännas lite som ett slutet rum. Och jag har nog alltid haft lite komplex för att jag i alla situationer alltid känner mig som en tönt och jag vet därför hur viktigt det är att få känna sig välkommen. Detta är inte någon mean girls-matsal i skolan.


Vad tror du vi kommer att få se mer av under skönhetsåret 2021?

– Jag tror att folk kommer vilja ha lite kul med sin look. Typ färgglad eyeliner och läppstift. Jag tänker att vi alla kommer vilja ha Euphoria-sminkningar till sommaren.

Vi lever ju i en speciell tid, vad längtar du efter allra mest efter just nu?

– Jag längtar efter att få träffa min mormor som har suttit i karantän. Och sen längtar jag efter att inte känna sig lika orolig, att leva i en pandemi när man är hypokondriker tar ångesten till en helt ny nivå.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Berätta något vi inte vet om dig!

– Jag är besatt av att veta EXAKT vilka sminkprodukter som skådespelare burit i olika filmer och serier. Jag samlar allt jag får reda på i en bok. Läppfärgen på Audrey i Twin Peaks? Mac Spice. Mascaran som makeupartisten använde på Margot Robbie i Once upon a time in Hollywood? Chanel Le Volume.

Här hittar du Moa Alfredssons blogg – in och följ henne direkt!

Foto: Moa Alfredsson

Relaterade artiklar
Moa Alfredsson: Så skapar du en hudvårdsrutin – under 250 kronor!
Moa Alfredsson: Så hanterar du din hormonella akne
Moa Alfredsson: Solskydd – som INTE ger dig finnar